Jonge creatievelingen en Mivalti slaan de handen in elkaar

Deze twee verkoopsters van Mivalti zien het alvast helemaal zitten. © NS
Redactie KW

Cre@tielt opende vrijdag 3 april de deuren in Tielt. Het samenwerkingsconcept deelt een pand met de gloednieuwe winkel van Mivalti.

Onder Cre@tielt vinden we een creatieve coworking met een winkeltje van Mivalti vol artisanale en ambachtelijke producten en dit gemaakt door de bewoners en gasten van Mivalti. Daarbij brengt de werkplek jonge ondernemers, freelancers, mobiele werkers en thuiswerkers samen om hun taken uit te voeren.

Tijdens de opstartfase van deze beide projecten zal een tijdelijk werkpand gedeeld worden in het vroegere pand van Kiddy Kids in de winkelstraat. In het pand kan men elkaar ontmoeten, vergaderen en klanten ontvangen. Het winkeltje van Mivalti gaat pas open op woensdag 6 mei.

Leegstand oplossen

Vanuit dit creatief samenwerkingsconcept bouwt men verder aan de volgende fases om tijdelijke werkplekken in leegstaande panden aan te bieden. “Zo pakken we de leegstand in de stad aan en bieden we steun aan startende ondernemers bij de oprichting van hun toekomstig bedrijf,” verduidelijkt Bart Biebuyck tijdens de opening.

Het gemeentebestuur staat volledig achter deze nieuwe manier van werken.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.