Jonge broertje van Annelien en Stephanie Coorevits maakt naam in de modewereld

(Foto Marcel Lennartz)
Redactie KW

Robbert, de 19-jarige broer van Annelien en Stephanie Coorevits, is te zien op het campagnebeeld van het Antwerp Fashion Weekend.

“Ik heb altijd in de fashionwereld willen werken”, opent Robbert die van Wevelgem afkomstig is en bij zijn vader in Roeselare, woont. “Ik moet 15 jaar geweest zijn toen iemand me ontdekte tijdens een show in Gent. Niet veel later werd ik gescout door Dominique Models en zo is de bal aan het rollen gegaan. Intussen ben ik aangesloten bij Cube Model Management, een agentschap dat vooral gericht is op sociale media, marketing influencers… Zij hebben de campagne van AFF voor me geboekt. Ik treed zelf niet aan, ik fungeer puur op het campagnebeeld.” Maar het is niet dat Robbert wacht tot er een opdracht binnenkomt. Zo werkt het niet, vindt hij. “Naast het werk dat mijn agentschap me aanbiedt, probeer ik zelf een netwerk uit te bouwen. Een minstens even belangrijke bron van opdrachten, als je het mij vraagt.”

In onze familie mag iedereen ‘fretten’, maar wordt niemand dik

Robbert heeft al voor enkele indrukwekkende namen mogen werken : Valentino, Raf Simons, Prada, Balmain… “Een show lopen waarbij duizend(en) mensen naar jou en jou alleen kijken, daar is maar één woord voor: kicken. Dat je voor dit werk ook veel van de wereld ziet is ook mooi meegenomen, want ik hou enorm van reizen. Ook de verdienste is niet slecht. Kortom, dit is een job die ik nog jaren wil doen. Maar het is ook niet al rozengeur en maneschijn. Het is een apart wereldje waarin hard werken een evidentie is. Je bent ook altijd vermoeid, onderweg en toch moet je er piekfijn uitzien. Door de buitenwereld wordt die kant vaak over het hoofd gezien of onderschat.”

Robbert hoeft niet veel te doen om in vorm te blijven, hij komt namelijk niet snel bij. “In onze familie mag iedereen ‘fretten’, maar wordt niemand dik. Een godsgeschenk, dat besef ik maar al te goed. Desalniettemin ga ik heel regelmatig naar de fitness, ik moet namelijk in vorm zijn, dat wordt verwacht. Het kan ook perfect dat een designer me wil boeken op voorwaarde dat ik 2 kilogram afval, ik heb het wel nog nooit meegemaakt. Sporten hoort er dus gewoon bij.”

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier