Jonge boekenlezers bekroond

© GST
Redactie KW

Woensdag werden de winnaars van de leesactie “bestemming bib!” in de bibliotheek van Oostkamp uitgenodigd.

Tijdens de zomervakantie werkte de bibliotheek van Oostkamp mee aan de Vlaamse actie “bestemming bib!” van Iedereen leest vzw. Daarmee werden de jonge lezers van de Oostkampse bibliotheek uitgedaagd om tijdens de maanden juli en augustus minstens zes boeken te lezen waarbij kon gekozen worden binnen zes thema’s: op expeditie, op bibbertrip, op tijdreis, op wereldreis, op beeldsafari of op stap in wonderland.

Daarmee werden de kinderen ook uitgedaagd om zich buiten hun gewone leessfeer te begeven en eens andere boeken mee te nemen naar huis om uit te lezen. Bij ieder boek kregen ze een stempel in hun reispas en de volle reispassen (over heel Vlaanderen waren er dat 1.363) werden 56 winnaars uitgeloot waaronder zes winnaars uit Oostkamp: Andreas Cauwaert (8), Anahi Palacios De Wandeler (8), Elodie Vander Borgt (8), Serena De Cloedt (9), Ella Demeyer (10) en Steven Vander Borgt (12).

Deze laatste werd ook uitgeloot als een van de superwinnaars en kreeg een mooie dagtrip en een boekencheque van 30 euro. Voor alle winnaars was er een mooi gevulde rugzak met een moppenboekje, een verjaardagskalender, een klokje , leuke Vlieg!-attributen en een aankoopcheque van de Standaard Boekhandel. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier