Jonge bakker laat klanten meeproeven van resultaat op Wereldkampioenschappen Bakkerij

De bakkersfamilie liet iedereen van wat lekkers proeven. © Leen Belpaeme
Leen Belpaeme
Leen Belpaeme Medewerker KW

Guillaume David, bakker van Bakkerij De Cock, nam de voorbije week deel aan de 8ste Mondial du Pain oftewel de Wereldkampioenschappen Bakkerij in Nantes. Onder leiding van coach Guido Devillé en chef Stefaan Vandaele maakte hij onderdeel uit van de Belgische ploeg. Dit weekend nodigde de trotse bakkersfamilie iedereen uit om te proeven van al dat lekkers.

Tijdens de 3-daagse internationale en zenuwslopende wedstrijd bakten de bakkers volgens een strikt reglement een heel divers aantal producten. In het assortiment zit alles terug van nutrionele broden, respectus panis, een sierstuk volledig uit deeg, maar ook croissants en andere lekkernijen.

Inzage in harde werk

Zo’n 350 mensen schreven zich in om te komen proeven op ‘The Art of Baking’ “De klanten waren onrechtstreeks toch betrokken bij onze deelname. We vonden het dan ook leuk om hen uit te nodigen en te laten proeven van al dat harde werk”, glundert trotse mama Christel. “De klanten weten ondertussen ook wel dat we naar de Mondial du pain gaan, maar weinig mensen weten eigenlijk wat daar gebeurd. We wilden iedereen daar graag een inzage in geven.”

Felicitaties bezoekers

De bezoekers werden meegenomen op een tocht door de bakkerij en kregen van alle producten een proevertje. De reacties logen er alvast niet om. Heel wat bezoekers kwamen nadien langs om de bakkersfamilie en vooral Guillaume te feliciteren. “Het is wel leuk om te zien dat de mensen de producten die je maakt ook appreciëren.” Het Belgische team eindigde op de zesde plaats en werd daardoor ook geselecteerd voor The Best off. Waar deze wedstrijd zal plaatsvinden is nog niet beslist door corona. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier