Jong oud-leiding van KSA Oostrozebeke steunt de voedselbank met tweede editie Duvelloop

De organisatoren van de Duvelloop verwachten een ruime opkomst. Op de foto v.l.n.r. Cliff Vancraeynest, Charlot Maes, Vicky Desmet en Peter Vanlaecke. © CLY
Redactie KW

Op zondag 28 april pakt de jong oud-leiding van de KSA uit met de tweede editie van de Duvelloop. De eerste editie was zo’n meevaller dat de organisatoren er een vast evenement van willen maken. Voor de eerste keer wordt deze sportieve gebeurtenis ook gekoppeld aan een goed doel. Een deel van de opbrengst gaat naar de plaatselijke voedselbank.

Het kloppend hart van de loopwedstrijd is het jeugdhuis ‘t Ipperste waar zowel de inschrijving, prijsuitreiking, start en aankomst zijn voorzien. Er wordt stipt gestart met de kidsrun om 15 uur.

“Het initiatief voor een Duvelloop werd gelanceerd door enkele leden van de jong oud-KSA-leiding Peter Vanlaecke, Charlot Maes en Bert Verstraete. Wij vormen een heel hechte groep en komen nog geregeld samen voor een of andere gemeenschappelijke activiteit zoals een weekendje Ardennen. Aangezien het voorstel van een Duvelloop nogal wat voeten in de aarde had, werd al vlug een werkgroep van een vijftal mensen gevormd met Peter, Charlot, Bert, Manu en Cliff.”

Eerste editie was test

“Eigenlijk was het evenement bedoeld om de werking van de jong oud-leiding te ondersteunen. De eerste editie was eigenlijk een test. We zouden wel zien waar we uitkwamen en of het financieel haalbaar zou zijn. Alles viel toen best mee, maar dit keer hebben we het toch een beetje anders aangepakt”, vertelt Peter Vanlaecke.

“We hebben voor de tweede editie niet alleen veel meer publiciteit gemaakt, we hebben het evenement meteen ook gekoppeld aan een lokaal goed doel. Dat idee kwam van Vicky Desmet die actief is bij het plaatselijke OCMW en er werkt voor de voedselbank. Er werd besloten om twee euro per deelnemer te schenken aan de voedselbank.”

Er werd besloten om twee euro per deelnemer te schenken aan de voedselbank

Vorig jaar waren er 350 lopers en nu hopen ze er 450 tot 500 aan de start te krijgen. “Een keer per maand houden we voedselbedeling en met het geld dat we nu mogen verwachten van de Duvelloop gaan wij levensmiddelen en andere noodzakelijke producten kunnen aankopen voor mensen die het echt nodig hebben. We beheren momenteel 20 dossiers, maar vooraleer er iemand steun ontvangt, gaat er een grondig financieel onderzoek vooraf. Ik moet zeggen dat wij heel streng zijn in Oostrozebeke”, aldus Vicky Desmet.

Maximum tien Duvels

De organisatoren van de Duvelloop hebben ook voor de tweede editie gekozen voor een gezond en open parcours in het natuurpark van de Mandelmeersen en Ettingen. Er wordt gestart aan het jeugdhuis in de Smallestokstraat 20. Overal langs het parcours wordt gezorgd voor leuke muziek. Een rondje lopen of wandelen is een oefening over 1,6 km. Je kan maximaal tien Duvels bijeenlopen. Vanaf 13 jaar kan deelgenomen worden.

Er zijn aangepaste prijzen voor de kinderen. Er wordt gestart met de Kidsrun om 15 uur en er wordt gelopen in drie categorieën: eerste tot derde kleuter 250 meter, eerste tot derde leerjaar 500 meter en vierde tot vijfde leerjaar 1.000 meter. Bij elke categorie is er een extra attentie voor de eerste jongen en het eerste meisje. De grote Duvelloop start om 16 uur en duurt tot 19 uur. Na elke ronde ontvangt de deelnemer een waardebon ‘Goed voor één Duvel’. Er is ruime parking in het centrum van de gemeente. Inschrijven kost 3 euro voor de kidsrun en 7 euro voor de Mini Duvel of 12 euro voor de Maxi Duvel.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier