Jong-Natuurverkenners schieten uit de startblokken

Neal Janssens is de oprichter van de Jong-Natuurverkenners. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Natuurpunt De Ruidenberg Koekelare-Ichtegem heeft met de opstart van de Jong-Natuurverkenners een nieuw initiatief genomen. Dit moet jongeren warm maken voor alles wat onze mooie natuur te bieden heeft. Neal Janssens (20) uit Koekelare, leerkracht in wording, is de bezieler van dit initiatief.

“Sinds de coronacrisis stappen we opnieuw massaal. De schoonheid en de kracht van de natuur weten we opnieuw naar waarde te schatten”, vertelt een breed lachende Georges Pollentier, voorzitter van Natuurpunt De Ruidenberg. “Maar ook voor jongeren is onze natuur waardevol, leerzaam en een ware ontdekking. We zijn verheugd dat Neal Janssens de jongeren van Koekelare en Ichtegem hierbij op sleeptouw neemt.”

“Het idee is er gekomen omdat er nood is aan meer natuurkennis”, gaat Neal enthousiast van start. “Wat ze kinderen op school leren is top, maar het is onvoldoende. In een uurtje natuurkennis per week kan je hen niet veel bijbrengen. Ik wil die leemte in mijn vrije tijd opvullen. Het is altijd mooi om te zien hoe verrast en vol bewondering kinderen kijken als ze bijvoorbeeld eens een salamander zien.”

Inzicht in natuur

“We staan nog aan het prille begin, maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat de slaagkansen op succes zeer groot zijn. Ik heb ondertussen een Facebookpagina aangemaakt rond de Jong-Natuurverkenners en daar vinden geïnteresseerden alle evenementen en onderwerpen terug waarmee we bezig zijn. Ik hoop op heel veel respons zodat we een serieuze groep op poten kunnen zetten. Op lange termijn hoop ik dat meer mensen kennis en inzicht krijgen over de natuur en zij deze dan overbrengen op de volgende generatie. Want het zou jammer zijn moest de jarenlange opgedane natuurkennis verloren gaan.” (EV)

Wil je ook lid worden van de Jong-Natuurverkenners Koekelare-Ichtegem? Neem dan contact op met Nel Janssens op 0493 41 89 20 of mail naar jongnatuurverkenners.koekelare@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier