Jong Male VV schenkt voetbalschoenen aan Oeganda

Een groot deel van de ingezamelde schoenen zal heel binnenkort een tweede leven krijgen in Oeganda.© JPV
Een groot deel van de ingezamelde schoenen zal heel binnenkort een tweede leven krijgen in Oeganda.© JPV
Redactie KW

Jong Male VV zette mee zijn schouders onder een inzamelactie van voetbalschoenen voor jonge voetballertjes in Oeganda. Het initiatief werd een groot succes. “Binnenkort reizen we naar Kampala met 22 kilo voetbalschoenen, want meer mag niet mee met de vlucht.”

Jeugdtrainer Tom Goossens, zijn vriendin Ineke Rumers en Johan Grauwet, hoofdverantwoordelijke jeugdwerking bij VV jong Male, vergezelden Shakirah Nalweyiso op het persmoment langs de Brieversweg, waar tekst en uitleg werd gegeven over de liefdadigheidsactie. Shakirah voetbalde ooit zelf, maar is nu manager van de Yaegar Charity Soccer Academy in Kampala, Oeganda. Dankzij de actie, met medewerking van Jong Male VV, werden al massaal veel schoenen ingezameld.

“We willen Jong Male oprecht bedanken voor het initiatief”, zegt Shakirah. “Via mijn schoonmoeder leerde ik Tom Goossens en Ineke Rumers kennen, die mij uitnodigden voor een bezoek aan de voetbalclub. Ik contacteerde mijn coach in Oeganda op het moment dat wij 70 paar schoenen hadden verzameld. Bij onze Academy zijn 210 jonge voetballers aangesloten. Wij zullen de schoenen in bruikleen geven. Met één paar kunnen meerdere voetballers beurtelings spelen. De actie loopt evenwel door, schoenen zijn nog steeds van harte welkom. Het transport van Brugge naar Kampala is duur, ook hier proberen we een oplossing te vinden via sponsoring. Wie wil, kan ons een beetje geld schenken dat we zullen gebruiken om het materiaal ter plaatse te brengen. We aanvaarden ook voetbalkleding.”

Actie loopt door

“Door mijn vriendin ben ik in het project gerold”, vertelt Tom Goossens. “Ik stuurde berichtjes naar de ouders van mijn U13- en U9-ploegen en dat is ontploft. Iedereen die ik aanschreef bracht schoenen binnen. We zitten nu aan 90 paar. De ouders brachten ook al shirts, broekjes en trainingspakken binnen. De interesse blijft immens.”

Ineke Rumers gaf het startschot. “Mijn collega Carla is de schoonmoeder van Shakirah. Ik ben docent verpleegkunde en Carla stuurde een mail rond in de school met het verzoek schoenen bij haar te brengen voor het project. Meteen trok ik Tom mee, al had ik nooit gedacht dat de respons zo enorm zou zijn. Binnen de twee weken zat mijn koffer vol schoenen. Binnenkort reist een vriend van Shakirah naar Kampala met in zijn koffer 22 kilo voetbalschoenen, meer mag niet mee met de vlucht. We hopen evenveel schoenen te verzamelen als er spelers zijn. De actie is niet tijdsgebonden, we gaan door zolang we donaties van schoenen en kledij ontvangen.” (JPV)

Meer info: webmaster@jong-male.be . Wie wil weten hoe het er in Oeganda aan toegaat, kan een kijkje nemen op de Facebookpagina Yaegar Charity Soccer Academy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier