Jong koppel opent coworkspace ‘Bora coworking’ in Zuienkerke

Justin en Laurence bieden een flexibele werkplek, een privékantoor en vergaderruimtes aan voor kleine of grote bedrijven en starters. © WK
Redactie KW

Justin Vandenbunder en Laurence Uvin, een jong koppel uit het Brugse, openden in Zuienkerke onlangs een gloednieuw bedrijfsverzamelgebouw. Met ‘Bora coworking’, een coworkspace voor én door ondernemers, willen ze het community-gevoel versterken na corona. “Want ook ondernemers willen weer uit hun kot komen”, klinkt het.

Justin Vandenbunder en Laurence Uvin leerden elkaar kennen aan de Hogeschool Gent, waar ze allebei internationaal bedrijfsmanagement studeerden. De inspiratie voor Bora coworking deden ze op tijdens een stage in Melbourne, waar ze in een gelijkaardige omgeving werkten. Justin als community manager, Laurence in de social media marketing.

“Wat we van die ervaring meenamen, is het connecteren op persoonlijk niveau. Privéleven en werkvloer blijven bij ons meestal strikt gescheiden, terwijl dat in Australië perfect samengaat. Met onze coworkspace willen we een zelfde gevoel van thuiskomen nastreven. We noemen het niet voor niks onze Bora family”, legt Laurence uit.

Flexibele werkplek

Bora coworking ligt aan de Blankenbergse Steenweg, pal op de grens met Brugge. Justin en Laurence bieden er een flexibele werkplek, een privékantoor en vergaderruimtes aan voor kleine of grote bedrijven en starters. “Grote bedrijven gaan steeds vaker op zoek naar satellietkantoren, zodat hun werknemers niet per se meer elke dag naar Brussel op en af moeten. Corona heeft ook aangetoond hoe belangrijk flexibiliteit is”, zegt Laurence.

“Maar ook starters of freelancers zijn hier meer dan welkom.” Er is ook een eventruimte voor bedrijfsrecepties of opleidingen, een tuin met terras en zelfs een zomerbar. “Je ziet, dit is béter dan thuiskomen”, glimlacht Laurence.

Netwerken

“We merken ook dat veel mensen het community-gevoel van de werkplek tijdens corona echt gemist hebben.” Een belangrijke meerwaarde van zo’n coworkspace is dus het netwerken. “Mensen met heel uiteenlopende beroepsachtergronden en expertises komen hier samen en wisselen spontaan ideeën uit. Heel verrijkend”, klinkt het.

Justin en Laurence dragen duurzaamheid hoog in het vaandel: er staan zelfs laadpalen voor elektrische wagens op de parking. En waarvoor Bora nu juist staat? “Dat komt eigenlijk van het Latijnse woord voor werken, maar het betekent ook excellent. Het staat voor werkvreugde.” (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.