Jong CD&V Damme trakteert de eerlijke vinder op twee lokale biertjes

Gemeenteraadslid Britte Roelants op pad om de biertjes te verstoppen.© PDV
Gemeenteraadslid Britte Roelants op pad om de biertjes te verstoppen.© PDV
Piet De Ville

Nu drukke kerst-en nieuwjaarsfeestjes onmogelijk zijn, zorgt Jong CD&V Damme voor een veilig en vooral ook lucratief alternatief voor de Dammenaars.

“Met Jong CD&V Damme willen wij ook in deze moeilijke tijden dicht bij de burgers zijn en hen toch kunnen trakteren”, zegt Jong CD&V+ gemeenteraadslid Ann-Sofie Raman. Daarom bedacht Jong CD&V Damme een creatief alternatief. Acht dagen lang zullen zij een lokaal biertje verstoppen in één van de Damse deelgemeentes. Via hun Facebookpagina krijgen de volgers telkens om 14 uur stipt een fototip waar ze het biertje kunnen vinden.

“Het is de ideale blokpauze of een leuke reden om een wandeling te maken”, voegen Jong CD&V Damme studenten Felix Coens en Peter York toe. Volgens Jong CD&V+ gemeenteraadslid Britta Roelants kozen ze er bewust voor om Damse biertjes te verstoppen. “Op die manier kunnen wij ons plaatselijk ‘goud’ in the picture zetten. Er worden telkens twee biertjes verstopt, zodat de vinder er samen met zijn of haar knuffelbuddy van kan genieten of er nog iemand anders mee kan trakteren”, stelt het jonge gemeenteraadslid. De eerste biertjes werden gevonden in Moerkerke op 22 december. Er kan nog elke dag op zoektocht worden gegaan tot 30 december (behalve op Kerstdag).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.