‘Jonagoldman’ wil zich excuseren: “Filmpje heeft mijn leven verwoest”

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

De man die sinds dit weekend viraal gaat met zijn tirade over Jonagolden in supermarkt Aldi wil zich excuseren. Hij geeft toe dat hij te ver is gegaan in zijn bewoording. Al wil hij ook zijn versie van de feiten geven, om zijn colère te duiden. En wil hij aan de filmer die de video online plaatste tonen welke verwoestende impact zoiets heeft. “Zelfs mijn kinderen noemen me nu een zot.”

“Het filmpje dat heel België rondging, verwoest mijn leven. En dat van mijn vrouw. Onze dochter, zoon en schoonkinderen willen me niet meer zien. Ik heb door die video ruzie met de helft van mijn familie. Ze verwijten me dat ik zo tekeer ging in de Aldi. Dat ik een zot ben. Ik zou het hen zo graag uitleggen waarom ik zo riep. Dat is de reden waarom ik mijn versie van de feiten in de krant wil vertellen. Misschien komt het dan opnieuw goed tussen ons.” De man die sinds dit weekend viraal gaat met zijn scheldtirade rond Jonagolden in de Aldi van het West-Vlaamse Veurne vertelt het kalm.

De 65-jarige man uit Veurne, die liever wordt omschreven als de man die door het lint ging in de Aldi dan zijn naam prijs te geven, erkent ruiterlijk zijn fouten. “Of ik beschaamd ben? Natuurlijk heb ik er spijt van dat ik die medewerkster van den Aldi dikke teef heb genoemd. Ik heb die woorden in een colère gezegd. Ik mocht dat echt niet hebben geroepen. Dat meen ik, uit de grond van mijn hart. Ik ga daarvoor mijn excuses nog aanbieden in de winkel. Maar dat maakt me geen moordenaar. Had die medewerkster mij bovendien gewoon vriendelijk gezegd waar de braadboter stond in de plaats van mij af te snauwen, was dit helemaal niet gebeurd. En als de Jonagolden waren aangevuld natuurlijk ook niet.” (lacht groen)

Al is hij naar eigen zeggen niet kwaad op de medewerkster die hem – volgens zijn versie – ver over zijn kookpunt bracht. “Voor mij was het eigenlijk afgelopen toen ik de supermarkt buiten stapte. Dit was een discussie die iedereen kan overkomen en die waarschijnlijk dagelijks op verschillende plaatsen voorvalt. Soms erger nog waarschijnlijk. Er werd ook langs beide kanten geroepen hé, meneer. Het enige verschil? Die discussies worden nooit gefilmd en op het internet gesmeten. Ik ben 65 jaar, ik wist echt niet dat het internet en sociale media zo’n impact kon hebben.”

De Jonagold-man was toen ook ondersteboven toen hij zondagmorgen telefoon kreeg van zijn kinderen die het filmpje op het internet waren tegengekomen. “De vrouw die alles gefilmd heeft, die kan ik niet vergeven. Of toch niet het feit dat ze de video online plaatste. Als je dat al filmt, hou dat dan voor jezelf. Of toon het hoogstens eens aan een kameraad. Ze mag gerust weten dat ik laat van slapen. Zondagnacht heb ik geen oog dicht gedaan. Om zes uur maandagmorgen stond ik al aan de voordeur van de politie om klacht in te dienen tegen haar.” Voor de man die afgelopen week in het oog van een internetstorm stond mag het gerust tot een proces komen. “Maar dat zal het parket beslissen. Het liefst van al zie ik de beelden van het internet verwijderd.”

Of hij na al deze heisa nog een Jonagold-appel gaat eten? “Natuurlijk, elke avond schil ik mijn appeltje. Al waren het deze week Granny Smiths. Ooit, als het goekomt met mijn familie, zal ik hier misschien nog om kunnen lachen. Dan zing ik misschien mee met die liedjes die zijn gemaakt. Maar nu, nu is het nog te vers. Het is echt zwaar om dit mee te maken.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier