Jolly Ellegeest wil ook in Ardooie muurkunst brengen

Jolly Ellegeest bij een van haar muurschilderijen. Wie nog over een muur beschikt die wat artistieke kleur kan gebruiken,mag haar altijd contacteren. © (gf)
Redactie KW

Jolly Ellegeest (29) houdt er een heel aparte hobby op na, namelijk graffiti en muurkunst. Haar eerste project in Ardooie wordt het beschilderen van een huismuur in de Watervalstraat.

Ardooie heeft er een artistiek talent bij. Jolly Ellegeest (29) is afkomstig van Gent. Samen met haar Ieperse vriendin Daphne woont ze sinds een jaar in de Boncquetstraat.

Na een periode van stilte door de lockdown begon het bij Jolly opnieuw te kriebelen en wou ze weer starten met muurschilderen.

“Muurschilderen is in Gent een begrip. Verschillende mensen waren daar actief en we inspireerden elkaar. Er waren overigens gedoogzones waar wij ons ding konden doen. Kale muren in de buurt gaven wij een kleurtje. In Ardooie is dit nog niet echt doorgedrongen. Daar wil ik nu verandering in brengen”, aldus Jolly.

Geen opleiding

“Ik heb de knepen van het vak, zeg maar de hobby, op straat geleerd tussen mensen die er ervaring opdeden en met geïnteresseerden die ervaring wilden delen. Voor dit soort werk bestaat er geen artistieke opleiding”, vervolgt Jolly.

Vooral de grootsheid van de muurschilderijen fascineert haar. Ook het feit dat dit bij de voorbijgangers verwondering, bewondering en misschien soms wel eens een schouderophalen veroorzaakt, is een reden om dit soort werken op goed zichtbare plaatsen aan te brengen.

“Ik heb de knepen van het vak op straat geleerd tussen mensen die er ervaring opdeden”

“Natuurlijk is een muurschilderij afhankelijk van het feit of een muur zal blijven staan. Als de muur verdwijnt, verdwijnt ook het schilderij. We werken voornamelijk met olieverf en daardoor verbleken de kleuren na een tiental jaar door de zon.”

Huis in Watervalstraat

Omdat Jolly nu ook haar artistiek talent in Ardooie wil tonen, ging ze op zoek naar een geschikte werkplek, een geschikte muur. “Zonder al te hoge verwachtingen plaatste ik een berichtje op Facebook. Ik was aangenaam verrast door de vele positieve reacties die ik kreeg.”

Eerste werkplek

“Mijn eerste werkplek is al in zicht. Bij Rosa, een sympathieke vrouw uit de Watervalstraat, mag ik een buitenmuur met een mooi schilderwerk versieren. Het is een hoge muur, want er zal zelfs een hoogtewerker moeten gebruikt worden”, weet Jolly te vertellen. Het huis in de Watervalstraat wordt dus het eerste project van de kunstenares in Ardooie.

Wie nog over een muur beschikt die wat artistieke kleur kan gebruiken, kan Jolly contacteren via 0472 24 27 75. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier