Jolien Verstegen debuteert als schrijfster met erotische roman

Jolien Verstegen heeft nog nooit een erotische roman gelezen, maar er wél een geschreven. Ze heeft er bijna drie jaar aan gewerkt en een Gentse uitgeverij gevonden die het boek rond eind april op de markt brengt. Nu al kan ‘Jacobiens gedaantes in liefde en lust’ besteld worden.

Jolien Verstegen (32), uit Gistel afkomstig maar nu Torhoutse, doorbreekt taboes in haar debuutroman over Jacobien.©Johan Sabbe
Jolien Verstegen (32), uit Gistel afkomstig maar nu Torhoutse, doorbreekt taboes in haar debuutroman over Jacobien.©Johan Sabbe

Jolien (32) woont met haar man Kenny Verhoye (34) en hun twee zoontjes Axel (9) en Nand (7) in de Akkerwindestraat op de wijk ’t Rozeveld. Ze werkt als internal sales manager in de binnendienst van Carpenter Belgium in Roeselare, een bedrijf dat rubberproducten maakt, onder meer vullingen voor matrassen. In 2010 is ze aan de Gentse universiteit afgestudeerd als master in de letterkunde met Nederlands en Spaans als talen. Dat ze graag leest en schrijft, mag dus geen verbazing wekken. Ook houdt ze van stand-upcomedy en doet ze aan fitness.

Aantrekken en afstoten in verboden liefde

Jolien is uit Gistel afkomstig. Ze woont intussen al voor het vierde jaar met haar gezin in Torhout. Van 2010 tot medio 2012 was ze medewerkster van k. De ideale oefening om het schrijven in de vingers te krijgen.

“In mei 2016 hoorde ik op een vrijgezellenfeestje dat iemand aan een boek werkte en het kriebelde om dat ook te proberen”, vertelt ze. “Ik had ideeën in overvloed over de thema’s liefde, relaties en seksualiteit. Ik ben meteen aan mijn verhaal begonnen en had het pas in maart 2019 af. Het is fictie, maar uiteraard zit er veel van mezelf in. Het hoofdpersonage Jacobien is 26 en werkt aan de Gentse universiteit. Ze is samen met haar vriend Bram, maar maakt op een dag kennis met Jochem. Die overrompelt haar met zijn intense ogen en jongensachtige glimlach. Van zodra hij interesse in haar begint te tonen, barst er een spel los van aantrekken en afstoten. Een verboden liefde met op het eind van de rit een verrassende wending.”

“Eerlijk? Tot nu toe las ik zelf nog nooit een erotisch boek”

“In mijn boek zitten diverse erotische passages, maar eerlijk? Tot nu toe las ik zelf nog nooit een erotisch boek. Het verhaal heeft uiteraard heel wat meer te bieden dan dat. Ik ga in op levenskwesties en doorbreek taboes over relaties, verlangen en ontrouw. Jacobien stelt zich hardop de vraag in hoeverre de mens gemaakt is om monogaam te leven. Overspel bestaat al net zo lang als het huwelijk zelf. Kan lust blijven bestaan in een langdurige relatie of sterft de liefde in de sleur? Waarom bedriegen gelukkige mensen elkaar? In het boek wordt openhartig op die dingen ingegaan.”

Straks gaat er crowdfunding van start

Jacobiens gedaantes in liefde en lust wordt uitgegeven door de onafhankelijke Gentse uitgeverij Beefcake Publishing. Die werkt vaak met crowdfunding. Jolien dient 5.000 euro in te zamelen om haar boek op de markt te krijgen. De crowdfunding is in de periode februari en maart voorzien. Wie eraan wil bijdragen, betaalt minimum 25 euro, een exemplaar van het boek inbegrepen. Het verhaal verschijnt ook als e-book.

“Ik ben intussen al een tweede roman aan het schrijven”, aldus Jolien. “Ik heb de smaak echt wel te pakken. Uiteraard hoop ik dat mijn debuut aanslaat. Al zal het wel niet zo’n vaart lopen als met de boeken van mijn grote voorbeeld Connie Palmen.” (lacht)

Jacobiens gedaantes in liefde en lust, 160 blz., 17,50 euro, nu al te bestellen via Bol.com en Standaard Boekhandel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.