Jolien Vander Stichele is 21 in 2021

Jolien Vanderstichele.© JS
Jolien Vanderstichele.© JS
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

21, het is een magische leeftijd. Die verjaardag wordt nog extra speciaal wanneer die in het jaar 2021 valt. Wij vragen wekelijks een van de jongeren die dit jaar hun 21ste verjaardag vieren naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Een van hen is Jolien Vander Stichele uit Moorslede. “Het lukt nu beter om te studeren maar ik kijk toch uit naar het moment dat alles weer zoals vroeger is.”

Jolien Vander Stichele is de dochter van Kristof Vander Stichele en Jessy Vandamme. Samen met haar ouders en jongere zussen Lies (18) en Maud (16) woont ze langs de Gentsestraat in Moorslede. Jolien studeert accountancy-fiscaliteit aan de Vives-Hogeschool in Brugge. Ze hoopt er dit jaar te kunnen afstuderen.

Papa Kristof is gemeentesecretaris, mama Jessy baat een kinderopvang uit. Jolien heeft een abonnement op Club Brugge, geniet ervan om samen met vrienden een stapje te zetten en speelt ook graag muziek.

Jolien, wat zijn je plannen na je opleiding accountancy-fiscaliteit?

“In maart start ik met mijn stage. Ik hoop om eind dit academiejaar mijn diploma te mogen ontvangen. Momenteel weet ik nog niet wat ik daarna zal doen. Ik sta te popelen om aan mijn stage te beginnen. Valt die goed mee, dan is de kans groot dat ik onmiddellijk wil starten met werken. Anderzijds zie ik ook nog marge om nog bij te studeren. Door de huidige coronasituatie lukt studeren vrij goed. Er zijn nu niet veel dingen te doen en daardoor kunnen we ons beter focussen op onze studies.”

Je vierde op 30 januari jouw 21ste verjaardag. Was die verjaardag anders dan andere jaren?

“Toch wel. Mijn verjaardag hebben we thuis gevierd. Dat was leuk, maar de voorbije jaren zag ik ook telkens vrienden. Dat maakte het nog extra speciaal. Ik mis mijn vrienden erg tijdens deze coronaperiode. We proberen wel contact te houden. Onder andere door te Facetimen lukt dat wel. Toch kijk ik er enorm naar uit om opnieuw, eens dat weer mogelijk is, samen met hen eens een avondje uit te gaan en gezellig bij te kletsen.”

Je bent fan van Club Brugge. Mis je het om in het Jan Breydelstadion te zitten?

“Samen met een vriendin woon ik normaal gezien alle thuismatchen van blauw-zwart bij. Ik kijk er telkens enorm naar uit. Gezellig bijkletsen in de tribune. Nu is dat spijtig genoeg niet mogelijk. Gelukkig doet Club het nu wel heel erg goed. Ik volg de wedstrijden van thuis uit en hoop natuurlijk dat ze weer kampioen worden. Maar zo’n momenten beleef je toch liever in het stadion zelf.”

Hoe hou je je nu bezig in jouw vrije tijd?

“Ik speel gitaar, al is dat niet echt op een hoog niveau. Ik kan ook wel genieten van een leuke Netflixserie. Toch verlang ik enorm naar het ogenblik dat alles weer zoals vroeger is.”

Jouw papa is gemeentesecretaris, jouw mama baat een kinderdagverblijf uit. Zij zijn redelijk bekend in de gemeente. Vind je dat leuk?

“Het is niet dat ik dat nu extra leuk of juist helemaal niet leuk vind. Zo word ik bijvoorbeeld vaak aangesproken door mensen die me vertellen dat ze mijn papa kennen. Dat vind ik best wel fijn, maar ik zal bijvoorbeeld niet de gemeentepolitiek gaan volgen omdat papa tijdens de gemeenteraad alle tussenkomsten notuleert.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.