Jolien Lootens (N-VA) krijgt haan en brief in “erbarmelijk Frans” op vooravond Vlaamse feestdag

Hoewel de politie werd verwittigd, kan Jolien best wel lachen om het incident. © gf
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

Het Koekelaarse kopstuk van N-VA, Jolien Lootens, werd woensdagavond verrast door een ludieke actie. Ze kreeg een anoniem ‘geschenk’ en een boodschap in gebrekkig Frans. “Als iemand een gesprek wil of een vraag heeft, is er zeker niet telkens een geschenkje nodig”, lacht Jolien het gebaar weg.

Niet alleen stond er een haan in de tuin van Jolien Lootens (N-VA), er lag ook graan op de ligzetels en een gesloten enveloppe en twee eieren op de tuintafel. “Meteen werd duidelijk dat het om een misplaatste grap ging van een onbekende”, vertelt Jolien. “Wie mij een beetje kent, weet dat ik altijd in ben voor een grap. Maar gezien het om privĂ©terrein gaat, is de politie ter plaatse geweest en voert zij nu een onderzoek naar huisvredebreuk.”

De afzender van de brief noemt zichzelf ‘SPK’, maar lijkt liever anoniem te bleven. “Hij heeft het persoonlijk op mij gemunt. Helaas wordt de Waalse gemeenschap geen eer aangedaan door dergelijk erbarmelijk slecht Frans neer te pennen. Zuivere copy-paste van Google Translate. Als rasechte Vlaming spreek en schrijf ik zelfs beter Frans, waardoor het onmogelijk van een echte Waal kan komen.”

“Niet de moed om zich bekend te maken”

“Ik apprecieer elke attentie, maar laat mij duidelijk zijn: als iemand een gesprek wil of een vraag heeft, is er zeker niet telkens een geschenkje nodig”, klinkt het verder met een knipoog. “Ik roep de persoon in kwestie dan ook op om mij hierover ooit aan te spreken zodat ik mijn respect voor zijn/haar mening duidelijk kan tonen. Spijtig dat de persoon in kwestie de moed niet heeft om zich bekend te maken in de brief. Op zich schrikt dergelijk initiatief mij niet af, wel integendeel. Ik ben superfier om een Vlaming te zijn en verkondig dit ook aan al wie het horen wil en ook aan diegene die het niet horen wil. Dit verhaal is een bevestiging dat we met N-VA meespelen in het Koekelaarse toneel, wat uiteindelijk de bedoeling is en blijft. Mijn Vlaamse leeuw hangt alvast uit, want zoals iedereen weet: ze zullen hem niet temmen, zolang de Vlaming leeft.”

Jolien Lootens (N-VA) krijgt haan en brief in

Jolien Lootens (N-VA) krijgt haan en brief in

Jolien Lootens (N-VA) krijgt haan en brief in

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.