Joke De Meyer heeft vierde roman in detectivereeks klaar

Joke De Meyer toont op de computer de kaft van haar nieuwste boek, dat op het fotomoment nog niet beschikbaar was, en houdt ook haar eerste boek ‘Dodelijk Spiritisme’ vast. © foto TVW
Redactie KW

Daar is nummer vier. De Tieltse schrijfster Joke De Meyer (50) breit met ‘Anubis’ dans’ een vervolg aan haar populaire reeks in het horrorkomediegenre. Van haar vorige drie detectiveromans gingen er al een 1.000-tal over de toonbank. “Het zou mooi zijn om dit voltijds te kunnen doen.”

Joke is lang geen beginnend auteur meer. De juriste bij het agentschap Opgroeien van de Vlaamse overheid verzint naar eigen zeggen al even lang verhalen als ze kan schrijven. Tussen 1981 en 1991 schreef ze een 120-tal crimiverhalen, telkens 30 tot 40 pagina’s lang. Die begon ze een zestal jaar geleden te herwerken. Haar werk begon almaar meer interesse te genieten, ook in Nederland. “Het verhaal dat ik voor dit boek heb herwerkt, is het eerste dat verscheen in de onlinekrant Amsterdam-Oost”, klinkt het niet zonder trots. “Anubis’ dans bevat echter veel beter uitgewerkte dialogen dan het kortverhaal en beschrijft ook de personages, hun gevoelens en achtergrond een pak uitgebreider. Ik heb het boek in een modernere tijdsgeest gesitueerd, want in de jaren ‘80 was nog geen sprake van internet of gsm’s.”

Ondernemer verongelukt

In Anubis’ dans verongelukt de eigenaar van een Gents reclame-agentschap. Kort nadien worden zijn familieleden geconfronteerd met moord en demonen uit het verleden. Iedereen is gefascineerd door het oude Egypte en vooral door Anubis. Om het bedrijf te laten overleven, moet een belangrijk contract worden afgesloten met een grote hotelketen. Maar tijdens een tuinfeest slaat het noodlot opnieuw toe. Een zaak voor het bekende Gentse speurdersteam uit De Meyers boeken. Wie zit hierachter: Ra Ra Ra of Re Re Re? “Moord, onderzoek, intriges, humor en paranormale zaken zijn de vaste ingrediënten van mijn verhalen, waarin dezelfde hoofdpersonages terugkeren, maar de verhalen staan los van elkaar.” Wat dus betekent dat je de voorgangers in de reeks niet moet gelezen hebben om je siddergading te vinden in Anubis’ dans. Ondanks de combinatie van haar schrijfwerk met een vaste job, zag Joke De Meyer van haar vorige drie boeken uit deze reeks toch al een 1.000-tal stuks verkocht. “Ik ga het niet te luid roepen, maar het zou mooi zijn om ooit voltijds met boeken schrijven bezig te kunnen zijn.” (TVW)

Info: ‘Anubis’ dans’ wordt uitgegeven door Beefcake Publishing, telt zo’n 160 pagina’s en kost 20 euro. Het boek is verkrijgbaar online en in de Standaard Boekhandel in Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier