Johan Verminnen – Plankenkoorts

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

In het voorjaar van 2016 vierde Johan Verminnen zijn 65ste verjaardag met een nieuw studio-album Tussen een glimlach en een traan, gevolgd door een uitgebreide tournee langsheen de culturele centra van Vlaanderen en Brussel. Nu pakt Verminnen uit met een nieuwe live-cd Plankenkoorts.

Zijn vorige live-cd Alles leeft dateert al van 1994. Het nieuwe album Plankenkoorts is een neerslag van live-opnames, die in de voorbije twee jaar in de belangrijkste zalen van Vlaanderen werden gerealiseerd : KVS Brussel, De Groote Post Oostende, Stadsschouwburg Brugge, Roma Borgerhout… Ook enkele registraties van zijn doortocht tijdens Boterhammen in het Park 2016 kregen een plaats op deze schijf.

Het repertoire bestaat uit de grootste successen en de belangrijkste liedjes uit zijn loopbaan. In plaats van een zoveelste compilatie op de markt te brengen, kiest Johan Verminnen hier voor een live-opvoering, waarop o.a. nog eens duidelijk wordt hoe kwaliteitsvol zijn begeleidingsband klinkt. Besluit: sluit de ogen en geniet mee in de zaal tussen een warm en hartelijk publiek. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.