Johan Thorrez en Lena Vandenbussche uit Hooglede vieren gouden huwelijksjubileum

Johan Thorrez en Lena Vandenbussche. © (foto JT)
Redactie KW

Johan Thorrez (71) en Lena Vandenbussche (70) vierden op 26 februari hun vijftigste huwelijksverjaardag.

Beiden zijn rasechte Hoogledenaars, ze leerden elkaar kennen tijdens de oktoberkermis in Hooglede. Nadien gooiden ze nog even de dansbeentjes uit in De Gouden Leeuw en zo is alles begonnen.

Na hun huwelijk in 1970 trokken ze voor een klein jaar naar Oostnieuwkerke waarna ze zich vestigden in de Oude Rozebekeweg in Hooglede. In 1978 verhuisden ze uiteindelijk naar de Knapenstraat waar ze momenteel nog steeds wonen. Het huis ligt in een rustige omgeving en elk jaar ligt het pal in het centrum van de rommelmarkt van de Aarthurfeesten.

Johan en Lena brachten twee kinderen ter wereld: Anja (49) en Jurgen (46). Anja is getrouwd met Kurt Defour. Hun kinderen heten Lara, Lomme en Luna. Jurgen trouwde met Ellen Lust. Hun zonen heten Arne en Robbe.

Op fietsvakantie

Johan startte zijn actieve carrière bij Mol. Nadat hij soldaat was geweest, kwam hij ook terecht bij Mesy en Seyntex in Tielt. Johan was verantwoordelijk voor het onderhoud, de controle en de opleiding van mensen in confectiefabrieken. Dit betekende dat hij vaak wekenlang in het buitenland zat met voornamelijk reizen naar Tunesië, Roemenië en Bangladesh. Lena werkte zo’n dertig jaar bij Mesy, het confectiebedrijf dat voornamelijk hemden en werkkledij maakte, in de Ieperstaat. Zo’n 14 jaar lang werkten Johan en Lena samen.

Ook na hun pensioen blijven beiden actief. Zo doen ze vrijwilligerswerk in woonzorgcentrum Ter Linde. Ze helpen er bij een feestje, wandelen met de mensen of brengen hen een bezoekje.

Daarnaast helpen ze mee bij de Warden Oom Stappers en kunnen ze genieten van een toertje met de fiets. Zo’n twee à drie keer per jaar trekken ze er een paar dagen op uit op fietsvakantie. Daar stopt het niet: Johan houdt ook van kalligrafie en is een rasechte bioboer die in zijn serre onder andere eigen tomaten kweekt. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier