Johan Plancke: “KSV Roeselare gaat door, ook bij de amateurs”

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

KSV Roeselare staat komende zaterdag voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Winnen de troepen van Franky Van der Elst van rode lantaarn Coxyde en laat Lierse punten liggen bij Virton, dan speelt wit-zwart volgend seizoen in de Eerste Klasse B. Zoniet wenkt de eerste amateurliga: het nieuwe vagevuur van het Belgisch voetbal.

Zaterdag móét KSV Roeselare van Coxyde winnen en tegelijkertijd hopen op een misstap van Lierse op het veld van Virton. Enkel dat scenario levert een ticket voor de Eerste Klasse B op, met aantrekkelijkere wedstrijden en vooral meer televisiegeld: 500.000 euro per club.

CEO Johan Plancke zegt met gezonde zenuwen naar zaterdagavond toe te leven. “Het scenario waarbij we naar de eerste amateurliga terugvallen, is eerlijk gezegd nog niet op tafel gekomen”, zegt hij. “En ik wil nu al benadrukken dat er geen sprake is van een plan om KSV Roeselare stop te zetten. We gaan door, ook wanneer we bij de amateurs zouden belanden. De grote publiekstrekkers als Cercle Brugge en Antwerp vallen dan weg, maar dan komen bijvoorbeeld Beerschot-Wilrijk en Seraing in de plaats. En wie zegt er dat Eerste Klasse B meteen zo’n mooie reeks zal worden? Dat is nog allemaal koffiedik kijken.”

Televisiegeld

Een eventuele daling naar de amateurs is volgens Johan Plancke niet meteen een ramp. “Vandaag ontvangen we 20.000 euro televisiegeld. Volgend seizoen krijgen de ploegen in de eerste amateurliga 50.000 euro. We kamperen ondertussen al vijf seizoenen in tweede klasse en zijn dus al gewoon om af en toe creatief te werken. Ook op het vlak van fans en sponsors is de filtering al lang gebeurd. Wie nu nog aanwezig is, draagt KSV Roeselare écht wel in zijn hart. Een pak sponsors heeft ons al bevestigd dat ze ons volgend seizoen weer zullen steunen, ongeacht de reeks waarin we spelen.” (Philippe Verhaest)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier