Johan organiseert driedaagse Dreve Feesten in Ardooie als eerbetoon aan overleden partner Christof

Gino Vanassche en Lieven De Clercq van Le Miracle uit Ardooie helpen Johan om er een topdriedaagse van te maken. © foto JM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Dit weekend – 15, 16 en 17 juli – organiseert Johan Laridon de tweede editie van De Dreve Feesten in en rond De Groene Dreve. De cafébaas wil met optredens, een eetfestijn én kindernamiddag zijn overleden partner Christof Vande Vyver herdenken.

Op donderdag 16 juli 2020 had er een accidentele brand plaats in praatcafé De Groene Dreve aan de Monseigneur Roelensstraat. Twee dagen later overleed Christof Vande Vyvere aan de gevolgen van die brand. Hij was de 47-jarige partner van Johan Laridon en medezaakvoerder.

“We waren samen met heel veel goesting met ons project in Ardooie gestart. Ik voelde me dan ook verplicht aan Christof om de Droene Dreve in ere te houden. De locatie in de Stationsstraat 55 is den nieuwe place to be in de gemeente. De levensgrote muurtekening van Christof herinnert er dagelijks aan zijn vriendschap en een keer per jaar eren we hem met de driedaagse Dreve Feesten.”

Christof herdenken

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juli staat de tweede editie van die Dreve Feesten op de kalender. Na de goede start in 2021 steekt Johan nog een tandje bij. “Na het verlies van Christof ben ik hem dat verschuldigd. We blijven hem herdenken zoals hij het zou gewild hebben.”

Drie dagen lang wordt er een gezellige drukte verwacht aan De Groene Dreve in de Stationsstraat. “Dit jaar zetten we de organisatie op punt met de medewerking van evenementenbureau Le Miracle, van Gino Vanassche en Lieven De Clercq. We hebben een heel aangename en professionele samenwerking. En het is belangrijk dat we deze drie dagen gratis kunnen aanbieden”, zegt Johan Laridon.

Programma

De openingsavond op vrijdag 15 juli begint vanaf 19 uur met een grandioze travestietenshow van Miss Zarina en Les Folles de Gand. Een kleurrijke spektakel en ook elk jaar een topper op de Gentse Feesten. Op zaterdag 16 juli is er dan een vedettenparade die begint om 18 uur. “Sabine is een opkomend Vlaams talent. Door vriendenrelaties kent ze Ardooie en ze weet wat wij van haar verwachten. Nico Debuck uit Koolskamp is hier niet aan zijn debuut toe. Verder staan ook Lisa Leman en Kurt Loorenz op de affiche.”

Zondag is een dag in drie schuifjes. “We starten ermee om 11 uur met een aperitiefconcert. Het wordt genieten met de Genieters. Wie er vooraf eentje bestelt, kan kip aan het spit eten voor 15 euro. In de namiddag zijn de kinderen baas in De Groene Dreve. Ons springkasteel is hier een vaste attractie, maar er komt ook een clown, een ballonnenplooier en er is grime voorzien. De speelcaravan zal voor boeiende kindermomenten zorgen.”

Johan en zijn team zetten een punt achter De Dreve feesten op zondagavond met Lisa Leman en Nico Debuck, die een bissnummer brengen. Je kunt er verder ook kennis maken met Michael Angelo en Angelo Martinez.

De Dreve Feesten zijn gratis en vinden plaats in de Stationsstraat 55. Info op 0475 63 72 22.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.