Johan Herman schrijft met ‘Open-hartig’ boek over aangeboren hartaandoeningen

Kunstenaar en voormalig muzikant Johan Herman (63) onderging in zijn leven al drie hartoperaties, nadat bleek dat hij bij zijn geboorte twee hartaandoeningen had. Dat had een grote impact op zijn leven, net als het syndroom van Paquallini, een stoornis in de sekshormonen. In het boek ‘Open-Hartig’ geeft hij een moedige getuigenis over wat hij allemaal meemaakte.

Boek ‘Open-Hartig’ van Johan Herman en Dr. Willy Verhiest. © FM

“Het boek is er gekomen omdat mijn cardioloog, dokter Willy Verhiest, me aanraadde me al mijn herinneringen aan eerdere operaties op papier te zetten”, vertelt Johan. “Dat was eerder voor mezelf, maar later groeide het besef dat we hiermee misschien ook andere mensen kunnen helpen. Hart- en vaatziekten zijn immers nog altijd een van de grootste doodsoorzaken in België. Daarom hebben we alles gebundeld in het boek ‘Open-hartig’. Daarin komt ook de dokter aan bod. Ik schrijf er mijn persoonlijke ervaringen in neer en hij beschrijft alle medische aspecten die aan bod komen. Voor mij werkte het schrijven van dit boek therapeutisch, maar ik hoop ook dat andere mensen er moed uit putten.”

(VD)

‘Open-Hartig’ is vanaf 15 mei verkrijgbaar in de Standaard Boekhandel van Izegem, maar is ook te bestellen via Johan via johanherman@telenet.be . De kostprijs bedraagt 25 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.