Johan Calus geeft sleutel Mokkernaere aan Mike Plaetevoet

Johan Calus (rechts) overhandigt de sleutels van De Mokkernaere aan de nieuwe zaalverantwoordelijke Mike Plaetevoet. Dirk Ampoorter (links), schepen van Feestelijkheden, woonde de overhandiging bij. © Foto Coghe

Gemeenschapszaal De Mokkernaere heeft een nieuwe beheerder. Mike Plaetevoet volgt na 15 jaar Johan Calus op. De nieuwe conciërge kent De Mokker als zijn broekzak en is zeer enthousiast om de parochiezaal én daarbij heel De Mokker wat nieuw leven in te blazen. “Samen met het pas opgestarte feestcomité willen wij een nieuwe wind laten waaien in ons gehucht” zegt hij gedreven.

Mike Plaetevoet volgt Johan Calus op. Die laatste was liefst 15 jaar lang de beheerder van De Mokkernaere. “Een taak die ik enorm graag heb vervuld, maar door gezondheidsredenen was ik genoodzaakt om ermee te stoppen. Anders was dat zeker nog niet het geval. Ik hou heel mooie herinneringen over aan de voorbije 15 jaren. Dan denk ik bijvoorbeeld aan alle mooie feesten, al het plezier dat werd beleefd in De Mokkernaere en alle tevreden mensen”, blikt Johan Calus (65) terug. “Een van de hoogtepunten was natuurlijk ook de jaarlijkse wielerwedstrijd. Die blijf ik in de toekomst wel nog altijd organiseren. Of toch zolang dat mogelijk is.”

Johan Calus: “Om gezondheidsredenen kon ik niet langer instaan voor het beheer van De Mokkernaere”

De nieuwe conciërge Mike Plaetevoet (39) groeide op in De Mokker. “Ik heb tot mijn 21ste bij mijn ouders in de Langewegel gewoond. En ook al woon ik nu ondertussen al heel wat jaren met mijn vrouw Natasha Ducheyne en onze kinderen Elyan (10) en Ymke (6) in de Hovaerestraat in Koekelare, toch voel ik me nog altijd een echte Mokkernare”, vervolgt Mike.

“Ik had in het verleden al eens te kennen gegeven bij de gemeente dat ik zeker kandidaat was om beheerder te worden van De Mokkernaere als die plaats ooit vrij zou komen. Toen ik de kans kreeg, heb ik dan ook niet geaarzeld.”

Halloween@demokker

“Als beheerder sta ik logischerwijs in voor het beheer van De Mokkernaere: de verhuring, ervoor zorgen dat het proper blijft en als iets hersteld moet worden, kijk ik daarvoor. Een van mijn grote doelen is om De Mokkernaere meer leven in te blazen, zodat er een frisse wind kan waaien op De Mokker. Uiteraard blijven de vaste activiteiten van de verschillende verenigingen ondertussen gewoon doorgaan in De Mokkernaere”, licht Mike zijn plannen toe.

“Daarnaast blijf ik ook mijn job als groepsleider op de prototype-afdeling bij Daikin uitoefenen.”

Mike startte ondertussen ook een openbare groep op Facebook. “Die heet ‘De Mokkernaere’ en iedereen kan er lid van worden. Je zult er alle activiteiten op terugvinden die de verenigingen organiseren in De Mokkernaere. Een van de eerstkomende grote evenementen is Halloween@DeMokker, een feest voor jong en iets minder jong. We starten met een halloweentocht voor de kinderen. Voor hen is er is ook halloweendisco en kinderanimatie. Uiteraard voorzien we iets om te eten en te drinken. Iedereen is welkom op donderdag 31 oktober om 17 uur in De Mokkernaere.”

“Halloween@DeMokker is een initiatief van het recent opgerichte Feestcomité De Mokker. Samen met hen wil ik De Mokker nieuw leven inblazen en meer evenementen organiseren in De Mokkernaere en op De Mokker.”

Mike Plaetevoet is te bereiken op 0496 98 92.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier