Joggingclub Kuurne schrapt Rapper dan een Ezel, twijfels over tenten op Ezelsfeesten

© BRU
Olaf Verhaeghe

Er wordt niet gelopen en gejogd op kermisvrijdag 2 oktober in Kuurne. De organiserende Joggingclub Kuurne van de halve marathon Rapper dan een Ezel en de joggingwedstrijden heeft beslist om hun activiteiten dit jaar niet te organiseren. Ondertussen buigt het gemeentelijk feestcomité zich over de organisatie van de Ezelsfeesten. Eind deze maand moet een beslissing vallen over wat dit jaar mogelijk is.

De traditionele joggingwedstrijden en halve marathon Rapper dan een Ezel op kermisvrijdag gaan niet door omwille van het coronavirus. Dat heeft Joggingclub Kuurne maandag aangekondigd. “We zouden nu belangrijke engagementen moeten aangaan wat de organisatie van de wedstrijden betreft. En dat terwijl er blijvende onduidelijkheid is over het toelaten van evenementen op dergelijke schaal”, stelt Joggingclub Kuurne in een mededeling. Voor alle wedstrijden samen komen zo’n 2.000 lopers naar Kuurne afgezakt. Joggingclub Kuurne besliste daarom om alles meteen af te gelasten en te mikken op 1 oktober 2021.

Ondertussen blijft het bang afwachten wat er met de Ezelsfeesten als geheel moet gebeuren. Maandagavond zat het gemeentelijk feestcomité een eerste keer samen om te overleggen wat mogelijk is. Een volle blauwe tent kan 2.000 Kuurnenaars verwelkomen, moet de organisatie echter met de huidige coronamaatregelen rekening houden dan blijft maar een vierde van de capaciteit over. Ook voor de tenten van de jeugdbewegingen, steevast enorme trekpleisters tijdens het kermisweekend, blijft het afwachten. Nog deze maand moet een beslissing vallen over de Ezelsfeesten van 2020.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten