Joeri en Bruno verkopen kaas- en garnaalkroketten voor het goede doel

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Wielrenner Joeri Calleeuw (35) start samen met goede vriend Bruno Bakeroot (47) een foodtruck. Maandag vat het duo post in de Oostendebaan 135 in Gistel, ter hoogte van de E40, waar ze de inkomsten schenken aan de organisatie ‘To Walk Again’.

Het idee bij Bruno en Joeri rees al even, maar door corona liepen de plannen wat vertraging op. Toch zijn ze klaar om maandag voor het eerst de deuren van hun foodtruck te open en dan wel voor het goede doel. “We gaan apero-kroketjes verkopen met kaas van Oud Brugge en garnaal, en er is ook een bierkroket”, vertelt Joeri. In 2008 werd Joeri de winnaar van de Ronde van Senegal. Datzelfde jaar werd hij tweede tijdens het Belgisch Kampioenschap wielrennen voor eliterenners zonder contract. In 2011 won hij uiteindelijk toch de Belgische titel en herhaalde zijn prestatie in 2014.

Met de opstart van een foodtruck slaat de man een andere weg in. “Al zal het contact met fietsers ook met de foodtruck blijven”, lacht Joeri. “De bedoeling was sowieso al om fietsers en wandelaars als doelpubliek te bereiken en dat blijft zo. Van zodra het coronavirus ons toelaat om terug te doen wat we graag doen, gaan we ons opstellen langs de vaart in Oudenburg. Daar gaan we Kwaremontbier, Vivenbier en gewone pinten tappen. Verder zullen we ook wijn, frisdrank en koffie aanbieden. Maar ook de lekkerbekken komen aan hun trekken met kaas- en garnaalballetjes.”

Maandag wordt het startschot gegeven als een soort try-out. “Naast de kaaskroketjes van Oud Brugge en de garnaal- en bierkroketjes bieden we maandag ook lekkere verse garnaalkroketten aan met garnalen van onze Oostendse vissers en als alternatief zijn er kaaskroketten”, legt Bruno uit. “Die worden verkocht per vier en dienen thuis nog afgebakken te worden. Er zullen ook frisdranken en koffie zijn, alcohol blijft tot nader order verboden door corona.”

Een deel van de opbrengst van maandag gaat naar het goede doel. “To Walk Again is een organisatie die mensen met een fysieke beperking via sport en beweging maximaal wil laten genieten van hun eigen kunnen”, duidt Bruno. Eind januari van dit jaar viel de avontuurlijke Bruno twaalf meter naar beneden tijdens een klimsessie. Die val werd hem bijna fataal. Maar Bruno stond op en vocht. “Mijn beide hielbenen werden verbrijzeld, vier wervels werden geraakt en ik liep een bekkenfractuur op. Het is zo dat ik met To Walk Again in contact kwam. Die mensen leveren schitterend werk en verdienen appreciatie voor wat ze doen.”

Een jaar later is Bruno bijna weer de oude, maar met de steun wil hij anderen helpen die er minder goed vanaf kwamen. “Elke steun voor dergelijke organisaties is welkom en zeker in deze tijden”, vertelt Bruno. “Dankzij de verkoop van maandag slaan we twee vliegen in een klap. Mensen leren ons kennen en we steunen een goed doel. Per verkochte portie schenken we een euro aan To Walk Again.

Meer info via de Facebookpagina: Shifting Gears Caffee. De foodtruck van Joeri en Bruno is maandag open van 11.30 uur tot 17.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier