Video
Joepie zoekt thuis waar hij z’n oude dag mag slijten

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden even makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij het dierenasiel van Ieper. Zij zoeken een nieuwe thuis voor Joepie, een kruising tussen een Mechelse en een Duitse herder (11) die zijn hele leven buiten doorbracht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Joepie bracht de eerste elf jaar van zijn leven niet door in de beste omstandigheden. “Het grootste deel van de tijd zat hij buiten in een kennel”, vertelt vrijwilliger Lauren Haghebaert. “Maar toen we hem gingen oppikken, zat hij samen met een tweede hond in een pikdonkere kelder. Hij was zogezegd agressief, maar daar hebben we nog niets van gemerkt. In het begin was hij wel wat schuchter, maar dat is niet meer dan normaal. Ondertussen hebben we gemerkt dat hij enorm kan genieten van aaitjes en knuffels. Vooral als je op zijn buik wrijft, is hij in de zevende hemel.”

Belangrijk om te weten is dat Joepie niet gecastreerd is. “We zoeken voor hem een warme thuis waar hij de rest van zijn dagen kan slijten voor een kachel of in een zachte mand”, aldus Lauren. “Al mag je hem niet onderschatten. Ondanks zijn leeftijd is hij nog erg actief en kan hij enorm genieten van een stevige wandeling.”

Joepie werd binnen gebracht samen met een gelijkaardige kruising. De twee zijn erg aan elkaar gehecht en kunnen dus ook samen geadopteerd worden.

Kan jij Joepie een thuis bieden waar hij zich goed voelt? Neem dan contact op met het dierenasiel in Ieper of stuur een berichtje naar warm@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.