Joedrick Pupe hunkert na twee jaar blessureleed en een coronajaar naar een voetbalmatch bij zijn nieuwe club Winkel Sport

Joedrick Pupe is voortaan speler van Winkel Sport. (foto SB)© Stefaan Beel
Joedrick Pupe is voortaan speler van Winkel Sport. (foto SB)© Stefaan Beel
Redactie KW

Dat Mathias Velghe stopt met voetballen, kwam als een verrassing, maar al even snel toverde sportief manager Patrick Rotsaert vervanger Joedrick Pupe uit zijn mouw. De bijna 24-jarige centrale verdediger woont in Roeselare, maar lag de voorbije twee jaar als prof onder contract bij de Nederlandse tweedeklasser Almere City.

De naam Joedrick Pupe klinkt misschien niet al te bekend in de oren van de lokale voetbalfans, maar de jongeman heeft al een aardig parcours afgelegd. Maar blessures en corona zorgden ervoor dat hij de jongste drie jaar nauwelijks op een voetbalveld stond. “Ik ben afkomstig uit Brugge en ging er al snel aan de slag bij de voetbalschool van Club. Tot mijn 17de speelde ik bij Club, daarna verkaste ik naar KV Kortrijk waar ik eerst bij de U19, vervolgens bij de beloften en de A-kern van KVK terechtkwam. Ondertussen was mijn moeder voor haar job verhuisd naar Roeselare, waardoor ik hier al een tijdje woonde”, vertelt Joedrick, die nu met zijn vriendin in de Batavialaan in Roeselare huist.

Joedrick Pupe is het wit konijn uit de hoed van Winkel Sport

Joedrick haalde de A-kern van KVK, maar maakte geen minuten met het eerste elftal. “In onderling overleg besloten we dat ik naar iets anders kon uitkijken. Mijn nieuwe ploeg werd Almere City, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie, vergelijkbaar met de vroegere tweede klasse in België. Het was trainer Yannis Anastasiou, met wie ik een goede band had, die me bij de ploeg tipte. Hij had er zelf nog gespeeld ( toen heette de club nog FC Omniworld, red .).”

Maar meteen liep het er fout. “Bij een kwalijk contact brak ik mijn knieschijf. Dat betekende meteen revalideren. Ik had er een contract van twee seizoenen en na het eerste jaar hoopte ik me in de ploeg te spelen. Maar ik bleef last hebben van de knie en kampte ook met andere blessures. Uiteindelijk ben ik op 1 mei van vorig jaar voor een tweede keer geopereerd. De pinnen werden uit de knieschijf gehaald en nu heb ik totaal geen last meer. Maar daarvoor heb ik eigenlijk een tijdje met een gebroken knieschijf getraind en gespeeld.”

Mondelinge afspraak

Na twee seizoenen, waarin Joedrick wel enkele matchen met de beloften kon spelen, verlengde de club zijn contract niet. “Een keuze van de club die ik begreep, in twee jaar tijd had ik het eerste elftal niets kunnen bijbrengen. De beloften speelden mee op het niveau dat te vergelijken is met de tweede amateurklasse in België. Daar speelde ik wel, in toch wel matchen met inzet. Ik wachtte na dat seizoen af, in de hoop dat er een andere club uit de Nederlandse eerste divisie op de deur zou kloppen, maar dat gebeurde niet. Via Kurt Delaere, die ik nog als LO-leerkracht had gehad, kon ik bij KSV Oostkamp terecht. Ik trainde er mee en net voor de competitie werd stilgelegd, had ik er getekend. Net als ik ook al een contract had voor volgend seizoen. De mensen van Oostkamp zagen het niet graag gebeuren, maar we hadden de mondelinge afspraak dat ik weg kon als een club van hogerop kwam aankloppen.”

Linksvoetig en snel

En die club was dus Winkel Sport. “Ik had vroeger nog contact gehad met Patrick Rotsaert. Via mijn manager René Goyvaerts werd ik op de hoogte gebracht dat er een plaats in de selectie vrijkwam nadat Mathias Velghe besloot te stoppen. En twee dagen later zette ik al mijn krabbel onder het contract. Ik zie het ook volledig zitten, ik hunker naar een voetbalmatch. Ik wil vooral spelen en me amuseren.”

Bij Winkel Sport komt Joedrick terecht in eerste nationale. “Ik denk dat de top van de reeks zeker zijn plaats zou hebben in de Nederlandse tweede klasse. Veel spelers bij Winkel ken ik niet. Doelman Arne Galens ken ik nog van bij KV Kortrijk en Michiel Clyncke speelde bij de beloften van Club Brugge toen ik er nog zat.”

Joedrick is linksvoetig, met zijn 1,90 meter kopbalsterk en ook vrij snel. Technisch staat hij meer dan zijn mannetje en hij beschikt ook over een goede crossbal. Aan zijn Nederlands avontuur heeft hij enkele vrienden over gehouden. “Ik ga er wel eens terug. Maar ondertussen woon ik in Roeselare. Op termijn trek ik wellicht terug naar Brugge, waar al mijn vrienden wonen. En ondertussen ben ik ook werkzoekend.”

Deze week hervatte Winkel Sport ook de trainingen. “In bubbels van tien.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.