Jobdag in vluchtelingenkamp van Sijsele lokt 410 sollicitanten

Ook deze dame solliciteerde in Sijsele. © Twitter/Rode Kruis Vlaanderen
Redactie KW

410 sollicitanten hebben zich woensdagochtend geregistreerd voor een job in het vluchtelingenkamp in Sijsele, waar straks 400 vluchtelingen terecht kunnen.

Dat bevestigt het Rode Kruis. De hulporganisatie is op zoek naar 64 werkkrachten voor verschillende vluchtelingenkampen in Vlaanderen, waarvan 35 in Sijsele bij Brugge.

Om de vluchtelingen op te vangen kreeg het Rode Kruis de opdracht van de federale overheid om extra vluchtelingencentra en -kampen uit te bouwen. In Sijsele opent straks een kamp voor 400 vluchtelingen. Het Rode Kruis en de VDAB organiseerden daarom een jobdag in Brugge. “410 mensen kwamen langs. We startten met een infosessie om de sollicitanten nog beter te informeren over de invulling van hun taken”, aldus An Luyten van Rode Kruis Vlaanderen.

Maandag al aan de slag

“Tegelijkertijd screenen we de cv’s en maken we een eerste selectie, gevolgd door een administratief luik en een vragenlijst. We sluiten af met twee gesprekken. Daarmee peilen we hoe onze sollicitanten omgaan in bepaalde situaties en wat hun competenties zijn. Vrijdag horen ze of ze al dan niet geselecteerd zijn, om dan maandag aan de slag te gaan. Tot dan schakelen we onze vrijwilligers in.”

Er kwamen niet minder dan 410 sollicitanten opdagen in Sijsele.
Er kwamen niet minder dan 410 sollicitanten opdagen in Sijsele.© Twitter/Rode Kruis Vlaanderen

Voor de andere centra en kampen moet er ook personeel bijkomen. “In centra gaat het bijvoorbeeld om 125 werkkrachten. We zoeken die samen met de VDAB. Jobdagen komen er dus niet. In het geval van Sijsele was een jobdag nodig door de heel korte tijdspanne. We leveren hier een huzarenstukje af.”

Mensen die geselecteerd worden krijgen een contract voor onbepaalde duur. Dat contract kan beëindigd worden als de noodopvang niet meer nodig is. “”Mensen die solliciteren zijn heel goed op de hoogte van die voorwaarden”, besluit An Luyten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier