Joachim Coens roept Vlamingen op om niet massaal de grens over te steken

Joachim Coens, burgemeester van Damme en CD&V-voorzitter, roept Vlamingen op om niet massaal de grens met Nederland over te steken. Dat doet hij samen met zijn Zeeuws-Vlaamse collega’s. Maandagmiddag werd duidelijk dat heel wat mensen toch naar Sluis trokken.

Joachim Coens © Benny Proot

“De voorbije dagen werden we – aan beide zijden van de grens – verrast door de toch nog plotse versoepeling van de grensmaatregelen door de Belgische overheid”, stelt Coens. “Het is formidabel dat na zo’n lange periode mensen hun familieleden aan de andere kant van de grens nu weer kunnen bezoeken. Samen met dat bericht kwam ook de mededeling dat we opnieuw aan de andere kant van de grens mogen winkelen. Let wel, het is verre van de bedoeling dat we nu massaal de grens over schieten naar Sluis, Hulst en Terneuzen“, gaat Coens verder. “Ook in Zeeland doen ze er alles aan om het coronavirus te bestrijden. Belangrijkste is daarbij nu: vermijd drukte.”

Vorm van noodzakelijkheid

Om dat te ondersteunen, roept Joachim Coens op om niet allemaal direct onze Zeeuwse buren te bezoeken. “Winkelen over de grens moet een vorm van noodzakelijkheid hebben. Het wordt niet aangeraden. Ook de horeca is maar beperkt beschikbaar. Als u op restaurant wil gaan, moet er veelal gereserveerd worden”, aldus Coens.

“We hebben allemaal hetzelfde doel en moeten daarbij samenwerken, zoals we al sinds mensenheugenis doen in deze grensstreek. Samen tegen corona. Daarom het advies: bezoek onze Zeeuwse buren niet onmiddellijk en niet massaal. Zij zien u graag komen, maar niet allemaal tegelijk, zeker nu nog niet.”

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.