Jitske dankt de zorgverleners met haar saxofoon

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Klappen voor de mensen in de zorg, het groeide afgelopen maanden uit tot een deel van ons leven. Op sommige plekken in Vlaanderen blijft men volharden, op andere plaatsen raakt de sleur er al wat in. Dankzij de 10-jarige Jitske Provost weerklinkt het danksignaal nog iedere dag, klokslag 20 uur, luid en duidelijk. “Mijn opa vroeg me eind maart om een liedje te spelen op mijn saxofoon en sinds die dag ben ik blijven spelen”, klinkt het bij de bescheiden tiener.

Klassiekers uit de Lion King of toch maar eerder een jazzy melodietje? De tiener tovert de muziek probleemloos uit haar goudkleurige saxofoon. “Ondertussen speel ik al een kleine 2 jaar saxofoon en ik hou van veel verschillende muziekstijlen”. De jonge muzikante gebruikt haar kunde reeds enkele maanden om een teken van hoop te brengen in de Paradijsstraat. “Mijn opa vroeg me op een dag of ik op de stoep geen saxofoon wilde spelen om mensen te motiveren. Oorspronkelijk was het de bedoeling om het maar 1 keer te doen maar toen ik zag dat de mensen ervan genoten, besloot ik het iedere dag opnieuw te herhalen. Ondertussen komen mensen spontaan naar buiten om 20hr, zodat ze wat kunnen genieten van de muziek”.

Mama Veronique Glorieux kijkt vanop straat trots toe, net zoals heel wat buren. “Ergens heeft dit voor een positieve boost gezorgd in deze moeilijke tijden” klinkt het. “We leerden mensen kennen die hier al jaren wonen maar met wie eigenlijk nooit echt in gesprek gingen. Ook voor onze 3 dochters is het belangrijk te weten dat we altijd vooruit moeten durven kijken. Er zijn ondertussen heel wat momenten geweest waar het in de wereld niet leuk was. Met muziek en met positieve zaken kunnen we aan alle kinderen duidelijk maken dat de zonneschijn na de regen komt”.

Jitske zelf denkt, na haar optreden, ondertussen al aan de nummers die ze morgen gaat brengen. “Ik probeer het ook niet al teveel te plannen” sluit ze af. “Vaak komt inspiratie gewoon zo voorbij waarna ik nog snel de partituren zoek en de saxofoon laat brullen.”

https://www.youtube.com/watch?v=yJrJxRz_dUE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier