Jimmy Samyn : “Door het coronavirus verloren we de jongste zus van mijn grootmoeder”

Jimmy : "Ik ben al tien weken van thuis uit aan het telewerken." © PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Jimmy Samyn van Get Ready werkt al weken vanuit zijn eigen woning. In de voorbije weken werden ze echter ook al geconfronteerd met minder goed zijn. De jongste zus van zijn grootmoeder overleed aan het coronavirus. De zus van zijn man Davy Van Impe is aan het herstellen van corona.

Op 7 maart jl. stond Get Ready voor de laatste keer op het podium in Vosselaar. Daarna begon de lockdown en mocht ook Jimmy in ‘zijn kot’ blijven. “Ik ben niet geschrokken dat ook ons land is getroffen door het coronavirus. Toen het uitbrak in China hoopte ik dat men alle vluchten vanuit dit land naar andere landen zou verbieden, maar dat gebeurde niet. Met alle gevolgen van dien”, zegt Jimmy, die zich zonder problemen kan bezig houden. “Tijdens de week werk ik op de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie. Al meerdere jaren is telewerken daar al van toepassing. Ik ben nu al mijn tiende week aan het telewerken van thuis uit. Van verveling kan er dus geen sprake zijn, alhoewel ook ik het sociaal contact mis.”

Jimmy benadrukt dat 2020 voor geen enkele artiest meer gered kan worden. En wanneer artiesten pas vanaf 1 september weer (gedeeltelijk) aan de slag kunnen gaan, dan is dat een grote ramp. “Ook binnen de familie werden we geconfronteerd met de gevolgen van dit virus”, vervolgt Jimmy. “De jongste zus van mijn grootmoeder is eraan overleden. De zus van mijn man Davy is aan het herstellen van hetzelfde virus. Ik hoop dat de wetenschap zo snel mogelijk een vaccin op de markt kan brengen, zodat we ons gewone leven terug kunnen hervatten”, besluit Jimmy. (PADI)

“Pas na een vaccin kunnen we ons normale leven terug hervatten.”© PADI/Jens

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.