Jimmy reist heel het land door voor een biertje in favoriet café: “Black Beers Matter”

Jimmy Van Dijck en Thomas Goemaere klinken op de heropening van de horeca. © TP
Redactie KW

Jimmy Van Dijck (32) reisde maandag bijna 200 kilometer van de ene Vlaamse uithoek naar de andere om te genieten van zwarte bieren in een van zijn favoriete cafés.

“Ik woon in Lommel en heb een paar vrienden in Ieper”, vertelt Jimmy. “We gingen een tijdje geleden samen naar het Ieperse Black Beer Fest, dat georganiseerd wordt door de uitbaters van Kaffee Bazaar in Ieper. Deze sfeervolle kroeg is gekend voor zijn speciaalbieren en behoort tot mijn favoriete cafés. Normaal kom ik een paar keer per maand naar Ieper om er bieren te proeven met mijn vrienden. Ik had op 8 juni verlof en dus vertrok ik voor het eerst sinds lange tijd richting de Westhoek, een treinrit van vijf uur. Ik wou met mijn vrienden maximaal profiteren van de uitzonderlijk lange openingsuren in Kaffee Bazaar. We begonnen te proeven vanaf iets na 16 uur en bleven tot het sluitingsuur.”

Black Beers Matter

Jimmy en zijn vriend Thomas Goemaere (41) uit Ieper lachen graag wat af tijdens het bier proeven en maakten bordjes met de slogan ‘Black Beers Matter’. “Hopelijk krijgen we nu niet de hele linkse beweging op ons dak, want het is ludiek bedoeld. We hebben de bordjes gemaakt voor de café-uitbaters: we willen hen overtuigen om dit jaar toch nog een Black Beer Fest te organiseren. Ze moesten er eens goed om lachen. De uitbaters zijn erin geslaagd om de ruimtes gezellig in te richten. Ze respecteren alle regels en kunnen ze tegelijk relativeren. Dat maakt het leuk. We genieten hier opnieuw volop van bieren die je niet snel in de gewone bierhandel terugvindt. Het café heeft zelfs een kaart met uitsluitend zwarte bieren. Nog meer dan het bier hebben we het sociaal contact met de vrienden en de grapjes gemist. We deden met de biervrienden wel een Zoomsessie tijdens de lockdown, maar dat voelt niet hetzelfde aan. Nu kunnen we tenminste weer zulke geestigheden uithalen.”

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.