Vrijdagavond werd bij Goddeeris Piping in de Ovenhoek de Persprijs uitgereikt door de Roeselaarse Perskring. Met Jimmy Hostens en Rino Feys (Altijd ergens oorlog), Raf Verbeke (Roeselare Proper) en Naima Charkoui waren er drie topkandidaten. De winnaar werd bepaald door een online stemming gecombineerd met de stemmen van de Perskring.

Uiteindelijk ging de overwinning naar het duo Jimmy Hostens en Rino Feys. Zij maakten de grapic novel 'Altijd ergens oorlog', uitgegeven bij uitgeverij Bibliodroom. Een oorlogstrip die in november 2016 voor het eerst verscheen en waarvan het tweede en afsluitende deel in oktober 2018 in de winkel lag. Ondertussen is het eerste deel aan de derde druk toe. "Een derde druk is vandaag de dag lang niet meer zo vanzefsprekend en zeker niet als het dan ook nog eens een publicatie betreft bij een uitgever die hiermee zijn eerste stappen zet in het uitgeven van strips", horen we van Jimmy Hostens.

De heren toonden zich opgetogen met de overwinning. Ze kregen een ingekaderde foto genomen door Jos Bogaerts.

Alle info: www.perskringroeselare.be.

(TD)

Vrijdagavond werd bij Goddeeris Piping in de Ovenhoek de Persprijs uitgereikt door de Roeselaarse Perskring. Met Jimmy Hostens en Rino Feys (Altijd ergens oorlog), Raf Verbeke (Roeselare Proper) en Naima Charkoui waren er drie topkandidaten. De winnaar werd bepaald door een online stemming gecombineerd met de stemmen van de Perskring.Uiteindelijk ging de overwinning naar het duo Jimmy Hostens en Rino Feys. Zij maakten de grapic novel 'Altijd ergens oorlog', uitgegeven bij uitgeverij Bibliodroom. Een oorlogstrip die in november 2016 voor het eerst verscheen en waarvan het tweede en afsluitende deel in oktober 2018 in de winkel lag. Ondertussen is het eerste deel aan de derde druk toe. "Een derde druk is vandaag de dag lang niet meer zo vanzefsprekend en zeker niet als het dan ook nog eens een publicatie betreft bij een uitgever die hiermee zijn eerste stappen zet in het uitgeven van strips", horen we van Jimmy Hostens.De heren toonden zich opgetogen met de overwinning. Ze kregen een ingekaderde foto genomen door Jos Bogaerts.Alle info: www.perskringroeselare.be.(TD)