Jimmy De Frenne zit 116 uur op het toilet en is daarmee wereldrecordhouder

Jimmy werd tijdens de hele duur van de recordpoging gesteund door zijn vrouw Jessica. Oostende is een wereldrecordhouder rijker. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Op zondag 7 juli om 15 uur nam Oostendenaar Jimmy De Frenne (48) plaats op de WC om er zo lang mogelijk te blijven zitten. Na 116 uur moest hij opgeven, maar Jimmy is wel de eerste officiële wereldrecordhouder.

Tot op vandaag was er geen officieel wereldrecord WC-zitten bekend bij het Guinness Book of Records. Jimmy De Frenne wou daar verandering in brengen. “Eigenlijk heb ik aan een minuut al voldoende“, zei Jimmy nog afgelopen zondag. “Maar als ik iets doe, dan doe ik dat goed.”

Jimmy wou minstens 150 uur op de WC zitten, maar ook 170 uur behoorde tot de mogelijkheden. “Op die manier zouden anderen het lastig krijgen als ze ooit mijn record zouden willen verbreken.”

Vrijdag omstreeks 11 uur moest Jimmy noodgedwongen opgeven. “Het lichaam wilde niet meer mee. Ik was op. In totaal zat ik 116 uur op de WC en heb ik naar mijn mening toch een mooi record neergezet. Maar als je lichaam zegt dat het voldoende geweest is, dan moet je daarnaar luisteren“, zegt Jimmy.

Opbrengst van 250 euro

Elke dag werd Jimmy door een dokter onderzocht. “Tot gisteren verklaarde de dokter me fit genoeg om verder te gaan, maar vannacht al wist ik dat ik het moeilijk zou krijgen om het tot zondag vol te houden.” De opbrengst van de wereldrecordpoging gaat integraal naar Jeugdhuis en Dagcentrum De Takel. Mensen die een uurtje naast Jimmy wilden zitten, betaalden daarvoor vijf euro. In totaal bracht de recordpoging 250 euro op. Jimmy was de hele week nationaal nieuws. Geen tv-station of krant die niets over Jimmy bracht, zelfs uit Wallonië kwamen ze langs. “Ik ben blij dat De Takel daardoor zoveel aandacht krijgt, want uiteindelijk doe je het daarvoor. 250 euro opbrengst is niet veel, maar de naambekendheid is onbetaalbaar. Blij dat ik ze op die manier kon helpen.”

De Oostendenaar deed eerder al enkele recordpogingen en telkens ging de opbrengst naar een goed doel. In 2016 stond de man nog 83 uur aan de strijktafel en werd Jimmy de nieuwe wereldrecordhouder strijken. Een jaar later zou het wereldrecord poolbiljart van 100 uur eraan moeten geloven, maar Jimmy moest na 41 uur opgeven op advies van de dokter. Nu mag hij ook het officieel wereldrecord WC-zitten op zijn naam schrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier