Jimmy (9) zoekt een warme mand

(foto AN)
(foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Jimmy (9), een volslanke jackrussellterriërkruising die verzot is op knuffels en snoepjes.

Jimmy werd eind vorig jaar afgestaan door zijn baasje toen die voor langere tijd in het ziekenhuis moest verblijven. “In het begin was Jimmy écht doodsbang”, weet Gaëlle Pannecoucke, medewerker van het asiel. “Hij kroop onder een bankje in zijn hokje en als je bleef aandringen, dan durfde hij uitvallen.”

Aaitjes en snoepjes

Gelukkig zorgde de aandacht van de vrijwilligers ervoor dat Jimmy stilaan ontdooide. “Hij durft al eens op schoot komen zitten voor aaitjes, al moet je hem wel lokken met snoepjes”, lacht Gaëlle. “Al moeten we opletten met die snoepjes. Jimmy is al wat vermagerd sinds hij hier is, maar er mogen gerust nog een paar kilootjes af.”

Dat zou onder andere kunnen door vaak met hem te gaan wandelen. Maar ook op dat gebied zullen zijn nieuwe baasjes wat geduld moeten oefenen. “Jimmy houdt van wandelen, maar dan wel op zijn eigen tempo. Nieuwe dingen en mensen vindt hij nog wat eng. Bij kleine kinderen zien we hem liever niet terecht komen. Andere honden en katten kunnen eventueel wel”, besluit Gaëlle.

Jimmy is gecastreerd en gevaccineerd. Kan jij hem een warm mandje bieden? Stuur dan een bericht naar warm@kw.be of neem rechtstreeks contact op met dierenasiel De Leiestreek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.