Jim TV Store is voortaan te vinden in Bredene

Jim en echtgenote Kelly.© MM
Jim en echtgenote Kelly.© MM
Redactie KW

Jim TV Store is verhuisd. De betere tv- en audiozaak van Jim Bossaer, die jarenlang in de Voorhavenlaan in Oostende was gevestigd, is sinds deze week te vinden in de Kapelstraat in Bredene Duinen. “Het wordt een nieuwe uitdaging, op een voor ons mooie locatie”, menen Jim en zijn vrouw Kelly.

Bijna twintig jaar al vind je Jim Bossaer tussen de (betere) tv’s en audioapparatuur. “Ik begon ooit als verkoper bij Loeters, in de Vuurtorenwijk. Negentien jaar geleden ben ik in het pand naast de elektrohandel getrokken en heb ik er mijn eigen speciaalzaak gestart.”

Minder concurrentie

De handelshuur van zijn zaak langs de Voorhavenlaan liep recent af, dus moest Jim op zoek naar een alternatief. “We hadden een drietal locaties op het oog. Onder meer aan de Henrik Baelskaai. Uiteindelijk is het de Kapelstraat 123 geworden. Een mooi pand met een ruime toonzaal én met parking voor de deur. Parking was de laatste jaren immers vaak een probleem in de Voorhavenlaan. Op dat vlak zetten we dus een stap vooruit. Leuk is ook dat we hier in Bredene niet echt concurrentie zullen hebben. Dat was in Oostende wel het geval.”

Jim TV Store heeft volgens de uitbaters ook heel wat klanten in Bredene. “Bredene, De Haan, daar hebben we best veel klanten. Maar we leveren ook in Oudenburg, Gistel…”

Sleutelwoord: service

Jim TV Store staat dan ook bekend om zijn service. “Het begint wat mij betreft al met een degelijke uitleg, die je de klanten moet geven. Ze moeten goed weten welk toestel ze kopen en het moet voldoen aan hun noden. Verder maken wij er ook een erezaak van om de toestellen niet alleen te leveren maar ze ook startklaar te maken. Wij zorgen er met andere woorden voor dat het ding werkt. Eerder vertrekken we niet bij een klant.”

Jim en Kelly verwachten een groei van het cliënteel. “We zullen op deze plek voorbijgangers hebben, die even komen neuzen. Dat hadden we in de Voorhavenlaan niet of nauwelijks.” De coronamaatregelen hebben de verkoop van tv’s bovendien aardig doen aanzwellen, stelde Jim vast: “Mensen konden niet op reis en vonden dan vaak soelaas in een mooie, nieuwe tv. 2020 was een ronduit goed jaar voor ons, ondanks enkele maanden gedwongen sluiting. Dat we in november, doorgaans een goeie maand, opnieuw moesten sluiten, was hoogst teleurstellend. Maar de afgelopen twaalf maanden waren zakelijk zonder meer goed.” (MM)

Jim TV Store, Kapelstraat 123, Bredene Duinen. Bezoek op afspraak, via www.jim-tv-store.be/nl/p/maak-een-afspraak, gesloten op zondag en maandag. Meer info: info@jim-tv-store.be en 059 33 37 30.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier