Jij Europafeest toch ook?

Laura Tesoro met de nationale driekleur: ze zal weinig moeite hebben om de massa op te markt op te warmen naar het spektakel van de Rode Duivels toe. © BELGA
Redactie KW

Het is weer zover: dit weekend staat Tielt in vuur en vlam voor de Europafeesten. De 60ste editie al, en dus mocht het dit jaar iets meer zijn op het programma. Mooi meegenomen is natuurlijk ook het extraatje dat de Rode Duivels ons bieden doordat ze doorstoten naar de kwartfinale van het WK.

De Tieltse markt die davert op zijn grondvesten, we hebben het bij vorige edities van de Europafeesten ook al meegemaakt, want het is niet de eerste keer dat onze nationale voetbalploeg nog in de running is in het weekend van dé Tieltse feesten. Ook de artiesten hebben daar natuurlijk een flink aandeel in. Dit jaar zijn dit Laura Tesoro, De Kreuners en Michael Schack op vrijdag, Milo Meskens, School Is Cool en Praga Khan vs Buscemi op zaterdag, en BlitZ, Prinsessia, AB Nono, Nightlife en Albert Hammond op zondag. Al deze marktoptredens zijn gratis. Verder zijn er ook tal van wandel- en aperitiefconcerten, street performances en natuurlijk ook de grote braderie in de centrumstraten. Drie dagen lang is er Dreeffestival in de Patersdreef. Maar spring zeker ook een binnen in het stadhuis, voor de overzichtsexpo ‘Tieltse Europafeesten – 60x Feest In De Stad’. Tijdens het feestweekend op 6, 7 en 8 juli open van 10 tot 18 uur, nadien nog tot 31 augustus te bezoeken tijdens de openingsuren van het stadhuis.

(JRE)

Rode Duivels breken in in het vrijdagprogramma

Nu de Belgen gekwalificeerd zijn voor de kwartfinales op het WK, wordt er uiteráárd ingegrepen in de programmatie op vrijdag. Het grote voetbalscherm neemt het vanaf 20 uur over op de markt met de live-uitzending van de wedstrijd Brazilië-België. Het optreden van Laura Tesoro, dat gepland stond om 20 uur, wordt daardoor vervroegd naar 18.30 uur. Na de voetbalmatch komen dan De Kreuners. In principe start dit optreden om 22 uur, maar als er verlengingen en/of strafschoppen komen, dan wordt ook hiermee nog geschoven. Hopelijk wordt het op dit moment niet kreunen, maar uitbundig feesten! Om 23.45 uur (of later) is er dan nog het optreden van Michael Schak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier