Jij beslist tegen wie catcher Bernard Vandamme straks moet kampen

Tegen wie moet Bernard Vandamme kampen? Vanaf vrijdag kan je dat zelf bepalen. (foto Davy Coghe)
Olivier Neese

Eurostars Wrestling strijkt op 14 maart voor de achtste keer neer in Brugge. Als stunt laat de organisatie het publiek bepalen tegen wie thuiscatcher Bernard Vandamme moet kampen.

“Op vrijdag 14 februari zal het publiek via de website van de organisatie kunnen bepalen tegen wie ik een maand later in het Tempelhof moet vechten”, vertelt Bernard Vandamme. “De mensen zullen de keuze krijgen drie tegenstanders, die we dan speciaal naar Brugge laten overkomen. Wie ik zelf prefereer? Vroeger zou ik gevraagd hebben naar een fysiek zware tegenstander, omdat ik me dan als highflyer zou kunnen uitleven. Maar dat is veel verminderd… Hooguit een week voor de kamp zal ik weten wie mijn tegenstander wordt.”

Geminderd

Bernard Vandamme, intussen 48, is nog steeds ‘s lands enige professionele catcher. Dat combineert hij met een job als nachtwaker in het Brugse hotel Ter Brughe. “Het aantal kampen heb ik al serieus geminderd. Jaarlijks vecht ik nog een vijf à zes keer. De wedstrijd in Brugge kan ik niet laten passeren. Uit respect voor de organisatie. Want zal de wedstrijd nog bestaan als ik straks niet meer kamp? Zal het publiek nog komen? Zullen de sponsors nog geïnteresseerd zijn? Zelf ben ik weken op tour geweest om sponsors te vinden, zodat we het toegangsgeld tot 12 euro kunnen beperken. Normaal betaal je voor zo’n avond snel het dubbele.”

Bloedklonter van 5 centimeter

“Eerlijk: eigenlijk zou ik willen stoppen met catchen, maar er staat geen vervanger klaar. Jammer. Maar toch zal het er binnenkort van komen. Deze zomer heb ik weer twee operaties ondergaan. Een aan de knie en een waarbij ze een bloedklonter van 5 centimeter hebben moeten verwijderen. Bij onderzoek hebben ze nog op vier andere plaatsen moeten ingrijpen. Tja, trauma’s van al die wedstrijden. Gelukkig is die klonter niet naar de longen of de hersenen gestroomd… Ik ben door het oog van de naald gekropen.”

Wie Bernard Vandamme nog eens aan het werk wil zien, kan op 14 maart naar Eurostars Wrestling in het Tempelhof in Brugge gaan. Een kaartje kost 12 euro. Meer info: www.eurostars-wrestling.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.