Jeugdwerking KVC Wingene heeft een nieuw bestuur

Op deze foto, genomen vóór de coronacrisis, zien we het jeugdbestuur en een deel van de ouderraad. © foto Nele
Redactie KW

De jeugdwerking van KVC Wingene zat niet stil. Het afgelopen voetbalseizoen was er een vol beweging en nu bouwt men verder aan het jeugdvoetbal met een nieuwe werkgroep en initiatieven. Men wil ervoor zorgen dat de Wingense jeugd dicht bij huis van voetbal kan genieten.

“Een van de eerste nieuwigheden was de oprichting van de ouderraad”, vertelt voorzitter van de jeugdwerking Stefaan Verhelle. “Het gaat om een groep enthousiaste mensen die opvolgt wat er leeft bij de spelers en de ouders. Er kwam al snel een voorstel om een heuse paasactie te organiseren met paasontbijt en paaseierenverkoop, maar door de coronacrisis moest dit afgelast worden.”

“Tijdens een bijeenkomst van de ouderraad kwam Bram Lucker de voorbereiding van de audit door double pass voorstellen. Deze audit is een driejaarlijkse doorlichting die bepaalt op welk niveau de jeugdploegen mogen spelen. Een audit brengt heel wat werk met zich mee en al vlug werd duidelijk dat extra hulp welkom was. Enkele personen staken de koppen bij elkaar om te kijken hoe we Bram konden helpen om deze audit tot een goed einde te brengen. We wilden de kwaliteit van de trainingen ook in de toekomst garanderen en ook verder provinciaal voetbal aanbieden. Dit is ons gelukt en volgend jaar spelen onze jeugdploegen opnieuw provinciaal voetbal.”

“Vanuit dit alles is een nieuw jeugdbestuur ontstaan dat op die manier het hoofdbestuur van KVC Wingene wil ondersteunen. We lanceerden een nieuwsbrief voor de jeugd om ouders en leden te informeren over de werking. Deze nieuwsbrief komt nu goed uit, omdat er geen infovergaderingen georganiseerd mogen worden.”

Vier prioriteiten

“We hebben een doelstelling met vier prioriteiten”, vervolgt Stefaan Verhelle. “Eerst willen we verder bouwen op de fundamenten die dit jaar gelegd zijn. Kwaliteitsvolle trainingen en veel voetbalplezier. We brengen de spelers dan ook discipline en waarden bij. Een tweede prioriteit is vorming en ondersteuning bieden aan onze trainers. Dit via interne vormingen en opleidingen van Voetbal Vlaanderen. Op nummer drie komt bouwen aan goed voetbal. Onze eerste ploeg maakte een doorstart in vierde provinciale met als doel de doorstroming van eigen jeugd naar de eerste ploeg mogelijk te maken. Hieraan bouwen we volgend seizoen verder zodat we in het seizoen 2021-2022 opnieuw kunnen aantreden met een U21-ploeg en we ten laatste binnen vijf seizoenen over een eerste elftal beschikken dat bestaat uit minstens vijftig procent van eigen opgeleide jeugdspelers. De laatste prioriteit is de betrokkenheid van spelers en ouders hoog houden. We willen samen KVC Wingene verder doen leven op een stralende en sportieve manier en de Wingense jeugd dicht bij huis van voetbal laten genieten.”

Inschrijvingen

Ondertussen zijn de inschrijvingen gestart voor het nieuwe seizoen 2020 -2021. Het inschrijvingsformulier is beschikbaar via www.kvcwingene.be. Men vraagt om tijdig in te schrijven zodat de ploegen samengesteld kunnen worden. Mensen die interesse hebben in Ketfootplus, voetbal voor kinderen met een beperking, kunnen ook contact opnemen met de voorzitter. De zomerstage vindt plaats van 3 tot 7 augustus. (NS)

Info: stefaan@munckenei.be of via jeugd.kvcwingene@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier