Jeugdspelers TC Veldegem maken ballenmachine

© gf
Redactie KW

Het is algemeen geweten dat de coronacrisis pientere geesten aanzet tot creatief denken. Stan Schepens (18) en Lester Verschaeve (18), beiden jeugdspelers van TC Veldegem, hadden echter al voor het uitbreken van de pandemie het lumineuze idee om voor hun eindproef aan het VTI Sint-Rembert in Torhout een ballenmachine te ontwerpen. Doordat ook tennissers strikte maatregelen qua social distancing moeten respecteren, is het toestel in coronatijden heel nuttig en bruikbaar.

“Het idee om een ballenmachine te ontwerpen, ontstond tijdens onze dagelijkse fietstochten naar school”, opent Lester Verschaeve. “Stan vond het onmiddellijk een prima idee en ook Jarne Deschepper (18) wou graag meewerken aan het eindwerk. Hij is een klasvriend die niet aangesloten bij TC Veldegem, maar ook heel enthousiast was toen we ons idee aan hem voorstelden. Op school vonden ze het een origineel project, zodat we vrij snel groen licht kregen om aan de slag te gaan. We wisten toen we eraan begonnen dat het toestel compact, maar tegelijk ook stevig moest zijn. Dat was niet simpel, maar achteraf gezien zijn we tevreden met het resultaat van de vele uren arbeid. We werkten immers elke week zo’n drie tot vier uur aan de ballenmachine.”

Het ballenkanon van het drietal is vrij compleet en heeft heel wat mogelijkheden. “Het toestel heeft verschillende functies. De ballen komen in alle richtingen en hoogtes op de speler af. We kunnen ook ballen met effect of spin uit het machine toveren. We zijn best fier op onze realisatie, maar de eerlijkheid gebiedt ons te erkennen dat Alexandre Rogiers van Cadcamatic (machinebouwbedrijf uit Oostkamp, red.) een serieuze bijdrage leverde om ons project te realiseren. Zijn bedrijf zorgde ervoor dat alle onderdelen die we ontwierpen, mechanisch gerealiseerd werden. Zonder zijn hulp was onze ballenmachine er nooit gekomen.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier