Jeugdraad zoekt enthousiastelingen

Leden stuurgroep Dries Geeraert (22) uit Tiegem en Ann-Sophie Vanderghinste (23) uit Anzegem met in het midden de nieuwe jeugdraadvoorzitter Laura Cambien (25). (foto GV)s
Leden stuurgroep Dries Geeraert (22) uit Tiegem en Ann-Sophie Vanderghinste (23) uit Anzegem met in het midden de nieuwe jeugdraadvoorzitter Laura Cambien (25). (foto GV)s
Redactie KW

Sinds september is de Anzegemse Laura Cambien (25) de nieuwe voorzitter van de Jeugdraad. Samen met de stuurgroep wil zij die raad in een nieuw jasje steken en echt het verschil maken voor de jongeren. “ Als onafhankelijk adviesorgaan is het onze taak om de jeugd te ondersteunen en om hun wensen en ideeën in kaart te brengen ”, vertelt Laura Cambien. “Om deze vervolgens om te zetten in een beleidsadvies. Wij moeten ervoor zorgen dat de stem van de jeugd uit alle deelgemeenten van Anzegem gehoord wordt. Dit doen we vanuit de beste verstandhouding met de jeugdwerking.”

Nieuwe Jeugdraad, nieuw logo

Laura wil de Jeugdraad vernieuwen. “In 2021 lanceren we een nieuw logo. Onze raad bestaat uit vertegenwoordigers van de jeugdbewegingen en de stuurgroep, die drie leden telt. Het zou ideaal zijn als er ook jongeren die niet aan een jeugdbeweging verbonden zijn in deze raad zetelen. Hierbij doe ik dus een oproep, als kersverse voorzitter, naar enthousiastelingen tussen de 16 en 30 jaar die bij ons willen aansluiten. Jongeren met een vlotte pen zijn ook welkom om sterke adviezen te schrijven voor de gemeente.”

“Concreet organiseren we vijf keer per jaar een Algemene Vergadering (AV) met de leden van de Jeugdraad, de stuurgroep, de Jeugddienst en de schepen van Jeugd, met als doel ideeën en meningen in kaart te brengen. Daarnaast organiseren wij ook een aantal toffe ontspanningsactiviteiten voor de Anzegemse jeugd, zoals de jaarlijkse zwembadfuif voor het lager onderwijs en een dagje pretpark voor de leerlingen van het middelbaar. Hierdoor kunnen we op een ongedwongen manier heel wat jongeren ontmoeten.” (GV)

Wie interesse heeft, vindt meer info op de Facebookpagina ‘Jeugdraad Anzegem’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.