Jeugdraad Kuurne gaat ‘Man bijt hond’ achterna: ‘Helden van de jeugd’ gaan op zoek naar De Stoel

De leden van de jeugdraad met Pieter Defoor (voorzitter), Marjolijn Desmet, Simon Lambrecht, Ayline Herreman, Sari Decorte, Margaux D’Huyvetter, Sam Depypere en Eef Derez (foto AD)©Ronny Depypere
De leden van de jeugdraad met Pieter Defoor (voorzitter), Marjolijn Desmet, Simon Lambrecht, Ayline Herreman, Sari Decorte, Margaux D’Huyvetter, Sam Depypere en Eef Derez (foto AD)©Ronny Depypere
Redactie KW

De jeugdraad van Kuurne wil op een ludieke wijze de jongeren stimuleren om elke week naar buiten te komen. Daarom is een wedstrijd gelanceerd waarbij de jeugd telkens opnieuw op zoek dient te gaan naar De Stoel.

Sedert enkele weken staat er in Kuurne elke week ergens een stoel, een heel originele stoel zelfs.

De jeugdraad daagt alle jongeren van Kuurne uit om die stoel te vinden en met het gevraagde object een foto te nemen en die op de Facebookpagina van Jeugdraad Kuurne te plaatsen met de hashtag #heldenvandejeugd.

De locaties zijn telkens in Kuurne. De stoel is een stuk boomstam met daarop een leuning van een gewone stoel gemonteerd.

Raad waar de stoel staat, ga op zoek in je eigen bubbel en verken op die manier je eigen gemeente.

Pretpakket te winnen

Elke week worden de winnaars via Facebook bekendgemaakt. De actie leverde al heel wat leuke foto’s op. De winnaars, die uitgeloot worden onder de inzendingen, krijgen dan een ‘pretpakketje’ aan huis bezorgd door leden van de jeugdraad. De stoel staat nog tot eind mei elke week op een andere locatie.

We willen als jeugdraad focussen op wat wél mag

“De coronamaatregelen rammen er bij de jeugd heel hard in”, zegt Marjolijn Desmet, studente en lid van de jeugdraad. “Met de jeugdraad proberen we een aantal activiteiten te organiseren om jongeren toch buiten te krijgen want al onze andere activiteiten liggen momenteel stil.”

“De jeugdraad heeft al een toffe QR-code wandeling uitgestippeld in Kuurne”, vullen Sari Decorte en Eef Derez, beiden ook studentes, aan.

“Onze Stoel staat altijd op de route van deze wandeling. De QR-code wandeling kan je downloaden op onze website www.jeugdraadkuurne.be

Focus op het positieve

Pieter Defoor, voorzitter van de jeugdraad roept alle jongeren op: ” Hé jij daar! Ja jij, held van de jeugd! Held die al een jaar knuffelen met vrienden moet missen, die al een jaar in abnormale omstandigheden lessen volgt, die al een jaar je uiterste best doet corona op zijn doze te geven!”

En hij vervolgt: “We willen als jeugdraad focussen op het positieve, meer op wat wél mag in plaats dan op wat niet mag. De regels niet zien als een beperking maar als mogelijkheden om toch activiteiten te kunnen doen. Vandaar onze QR-code wandeling en De Stoel, waar we als helden van de jeugd het goede voorbeeld kunnen tonen!”

Meer info: Facebookpagina Jeugdraad Kuurne en www.jeugdraadkuurne.be

Nieuwe locatie: elke zaterdag

Foto insturen: voor vrijdag

Loting winnaars: elke woensdag

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.