Jeugdraad Deerlijk prijst jh De Caravanne en vrijwilliger Ulrike Mahieu

De gemeentelijke jeugdraad klonk op een succesvol 2019 en reikte twee belangrijke 'sterren' uit. © DRD
Redactie KW

Tijdens een gemoedelijke bijeenkomst in het gemeenschapscentrum d’Iefte klonk de gemeentelijke jeugdraad op een succesvol 2019. Schepen van Jeugd Bert Schelfhout brak een lans voor vrijwilligerswerk.

“Toen ik 15 was, telden we af naar 2000”, stelde Bert Schelfhout. “Alles was mogelijk, iedereen was positief, de digitalisering zou ons leven veranderen. Nu zijn er de migratiecrisis, de klimaatuitdagingen en de vergrijzing. Jongeren groeien op in negatievere buitenomgeving dan vroeger. Je kan op verschillende manieren reageren. Enerzijds vloek en klaag je. Anderzijds is er de positievere methode, heads up move on.”

“Iedereen die hier aanwezig is, hanteert overwegend die tweede methode. Omdat jullie geëngageerd zijn en geen boodschap hebben aan doemdenken. In vergelijking met omliggende gemeenten heeft Deerlijk proportioneel genomen extreem veel jong engagement en talent. We gaan dan ook meedingen naar de titel van jeugdgemeente van Vlaanderen“, klonk het. “We trachten de juiste middelen te reserveren om jonge talenten te helpen groeien. De jeugdraad gaf het advies om het budget voor renovaties van jeugdlokalen op te trekken van 25.000 naar 30.000 euro. Dat heb ik even op pauze gezet. We vertrekken vanuit de mogelijkheden en de noden en stemmen daar het budget op af, niet omgekeerd.”

De Sterre van de Jeugd, een award voor verdiensten aan het lokaal jeugdwerk, ging naar jeugdhuis De Caravanne. Ulrike Mahieu uit Sint-Lodewijk mocht met De Sterre van de Jeugdraad naar huis, voor uitzonderlijke verdiensten aan de jeugdraad. (RD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier