Jeugdproduct KRC Harelbeke Sören Dutoit geblesseerd bij KSV Oudenaarde

Het hadden ‘zijn’ wedstrijden moeten worden, maar een zware blessure besliste er anders over: voor de tweede maal dit seizoen moet Oudenaarde-doelman Sören Dutoit (28) toekijken tegen ‘zijn’ Harelbeke.

Sören Dutoit met zijn dochtertje Juliette. (Foto MCH)

Je had niet eens de kans om de partijen tussen Harelbeke en Oudenaarde met rood in je agenda te omcirkelen?

“Neen, er was nog geen kalender uitgekomen toen we in juni vorig jaar de voorbereiding aanvatten tegen Moeskroen. Toen ik bijna de opwarming had beëindigd wou ik me explosief afzetten om een center te plukken. Toen had ik in mijn achillespees het gevoel alsof ik een trap had geïncasseerd, terwijl er natuurlijk niemand in mijn buurt was. Een vreemd gevoel waarvan ik de ernst niet kon inschatten.”

Er volgden een operatie en een lange onbeschikbaarheid. De terugkeer wenkt nu?

“Ik werd de dag nadien in Oudenaarde al geopereerd. Toen mijn broer Jorg, die kinesist is, vernam dat mijn achillespees gescheurd was, moest zelfs hij eens slikken. Hij voorspelde een lange onbeschikbaarheid, terwijl ik dacht dat het minder erg zou zijn dan pakweg gescheurde kruisbanden. Intussen ben ik herbegonnen met de trainingen en ben ik blij dat ik weer bij de groep kan aansluiten.”

Harelbeke doet het beter dan ik verwachtte

Zondag is het Harelbeke-Oudenaarde. Je volgt de match vanuit de tribune?

“Uiteraard, al geraak ik de laatste tijd minder gemakkelijk in het Forestierstadion. Vroeger speelden daar enkele vrienden en ook mijn broer speelde er nog een tijd na mijn vertrek. Nu staan er iets minder bekenden op het veld én er was natuurlijk ook de geboorte van mijn dochtertje Juliette. Dat doet een mens ook veranderen en als Oudenaarde niet speelt blijf ik ook graag eens thuis.”

Harelbeke doet het niet onaardig ondanks een mindere periode de laatste weken?

“Dat klopt, ik zag hen in de voorbereiding bezig in een vriendschappelijke partij tegen Dadizele. Ik ging kijken omdat mijn goeie vriend Jenci Dejonghe daar speelt. Harelbeke liet daar geen goeie indruk en ik vreesde voor een moeilijk seizoen. Toen ze op speeldag 3 naar Oudenaarde kwamen, vond ik ze al degelijk en daarna begonnen ze ook echt punten te pakken. Harelbeke doet het beter dan ik verwachtte.”

Bij Harelbeke zijn ze tevreden met een zorgeloos seizoen. Bij KSVO liggen de ambities wat hoger?

“Onze voorzitter heeft aangegeven dat hij de club op termijn opnieuw in de eerste amateurliga wil zien na onze ongelukkige degradatie vorig seizoen. De licentie werd al aangevraagd en de club heeft die zo goed als zeker op zak. Knokke zal wellicht een maatje te groot zijn voor de rest van de reeks maar via de eindronde willen we terug naar de hoogste amateurklasse.” (MCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.