Jeugdorkest The Young Ones uit Tielt viert jubileum met concert en eetfestijn

(foto Nele)
Redactie KW

Het jeugdorkest The Young Ones bestaat dit jaar 25 jaar en brengt een groot jubileumfeest met concert en eetfestijn: ‘The best of 25 jaar The Young Ones’.

De koninklijke harmonie Vermaak Na Arbeid Tielt is een bloeiende en moderne muziekvereniging die bestaat uit het jeugdorkest, een trommelkorps en een harmonieorkest. Het jeugdorkest, onder de naam van The Young Ones, werd opgericht in 1995. Er komen tal van instrumenten aan bod binnen het orkest, zoals hout- en koperblazers, slagwerk en andere instrumenten op aanvraag. Het doel was en is om jongeren samen te brengen en te laten proeven van muziek. Nadien hebben ze de kans om door te stromen naar de harmonie.

“Het jeugdorkest bestaat uit een dertigtal muzikanten die graag samen musiceren. Partituren worden op maat van de muzikanten voorzien”, vertelt dirigente Thari Verloove. “Ze spelen niet enkel muziek maar trekken ook op weekend en organiseren leuke vakantieactiviteiten. Het jeugdorkest doet het heel goed en is een meerwaarde voor Vermaak Na Arbeid. Ze hebben hun eigen optredens maar nemen ook deel aan concerten van de grote harmonie.”

Thari Verloove is al tien jaar dirigente van het jeugdorkest. “We repeteren op zondagvoormiddag van 11 tot 12 uur in de repetitiezaal van De Gilde. Ik ben een muzikale duizendpoot en leerde verschillende instrumenten bespelen. Momenteel geef ik les koper aan de Stedelijke Muziek Academie voor Muziek en Woord en ik speel mee in diverse professionele orkesten.”

Diner en concert

Het zilveren jubileum van The Young Ones wordt op zaterdagavond 7 maart gevierd. De jongeren brengen een uniek concert onder de noemer ‘The best of 25 jaar The Young Ones’. Het feest vindt plaats in de Christian Vande Vyverezaal van Mivalti. Om 18 uur start het eetfestijn, om 20 uur volgt het concert.

Tickets kopen kan bij de dirigente op 0485 38 52 97. Voor het concert vanaf 19.30 uur betaal je 5 euro, kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis meeluisteren.

Voor het diner en concert samen betaal je 15 euro en kinderen jonger dan 12 jaar betalen dan 10 euro. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier