Jeugdlokalen officieel geopend tijdens Brielstroate in Ingelmunster

Redactie KW

Tijdens Brielstroate, het jaarlijkse speel- en doegebeuren van de jeugddienst van Ingelmunster, werden zaterdag de gloednieuwe jeugdlokalen officieel geopend. Zowel de Chiro, Scouts als speelpleinwerking vinden er onderdak in.

Met vier knallen uit het confettikanon was de officiële opening een feit. Het nieuwe jeugdcomplex ligt op een boogscheut van het oude, aan de rand van het sportcentrum. In een afgebakende zone kunnen de kinderen volop ravotten. Er is ook een overdekte speelplaats voor tijdens minder gunstige weersomstandigheden.

Het complex biedt onderdak aan zowel Scouts, Chiro als speelpleinwerking. Doordat die hun werking op verschillende momenten hebben, kon een aantal lokalen gemeenschappelijk gehouden worden. Onmiddellijk na de opening werd gestart met rondleidingen. De gebruikers oogden alvast heel tevreden. “In de planningsfase hebben we eerst geluisterd naar de mensen die er gebruik zouden van maken”, verklaart schepen van Jeugd Enigo Vandendriessche (SP.A). “Ook de buurtbewoners werden er bij betrokken.”

Enkel het gras voor het complex moet nog groeien. Maar in afwachting vonden de aanwezige kinderen het zand ook al leuk om in te spelen.

(MI-foto Frank)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.