Jeugdlokalen in de Meense Zuidstraat gesloopt

© SL
Redactie KW

Bij hoogdringendheid werden de jeugdlokalen van de Zuidstraat gesloopt. Schepen Renaat Vandenbulcke (N-VA) onderstreept dat de gebouwen die al meer dan een jaar leegstonden ten gevolge van een brand eindelijk zijn gesloopt.

Lisa Maxy (CD&V) is tevreden dat het eindelijk zover is, maar ze wil nagaan of de buurt hierover werd ingelicht. “Daar ga ik vanuit”, antwoordt de schepen. “Dat hebben wij toch anders gehoord“, repliceert raadslid Maxy.

Karolien Poot (Groen) geeft toe dat het gebouw in een zeer slechte staat verkeerde, maar vindt ook dat het gebouw verwaarloosd werd. Het douanegebouw krijgt een nieuw dak, misschien was dit hier ook mogelijk. “Hopelijk komt er geen bebouwing”, vindt ze. “Maar blijft er open ruimte voor ontmoeting. De verkoop van dit stuk grond was blijkbaar nodig om geld vrij te maken voor andere projecten zoals het Barakkenpark.”

“Dankzij de Leiewerken komen er wel degelijk heel wat mogelijkheden voor open ruimte, vindt Renaat Vandenbulcke. Eddy Vandendriessche (Vlaams Belang) vraagt zich af waar de jeugd terecht kan. “Het is steeds zo geweest dat dit een tijdelijke invulling was”, antwoordt schepen Vandenbulcke. “Er is een een weliswaar tijdelijke ruimte voorzien langs de Noordkaai voor hen.”

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier