Jeugdhuis Krak en Spacemakers brengen licht in donker Avelgem: “Teken van hoop en solidariteit”

Spacemakers in actie achter de schermen (2019). We zien v.l.n.r. Felix Ysenbaert (26), Louis Vanhaesebroucke (26), Wout Demeyere (21) en Willem Deschyver (20).
Spacemakers in actie achter de schermen (2019). We zien v.l.n.r. Felix Ysenbaert (26), Louis Vanhaesebroucke (26), Wout Demeyere (21) en Willem Deschyver (20).
Redactie KW

In het kader van @AvelgemFonkelt hebben de jongeren van Spacemakers opnieuw iets moois in petto. In samenwerking met een aantal Avelgemse handelaars zullen er vanaf half januari verrassende lichtetalages te zien zijn.

Naar aanleiding van de oproep van VTM en HLN ‘Zorg voor licht’, waarbij iedereen gevraagd werd om een lichtje aan te steken voor de zorg en voor elkaar, nam het creatief atelier Spacemakers initiatief. “In een vijftal etalages van Avelgemse handelaars zullen vanaf de tweede helft van januari speciale lichteffecten, verbluffende beelden, projecties en interactieve installaties te zien zijn”, legt projectmedewerker jeugdhuis Krak Freek Notebaert (33) enthousiast uit.

“Momenteel zijn we volop bezig deze installaties aan het programmeren, zodat ze autonoom kunnen werken. Met het licht willen we mee een teken van solidariteit en hoop geven in deze donkere dagen.”

“Met Spacemakers houden we van mysterie en verrassen we graag”, vervolgt Freek. “Ik kan iedereen garanderen dat het de moeite zal zijn om te stoppen, te kijken, te ervaren en te genieten!”

Wauwfactor

“Dat we houden van een hoge wauwfactor bewezen we onder meer met ons event SpaceTrip in 2018. Daarbij namen we de deelnemers mee op een interactief avontuur naar geheime locaties in Avelgem. Daar vonden liveoptredens, multimedia-installaties, vreemde ervaringen en feestelijke traktaties plaats.”

Als onderdeel van de atelierwerking van Jeugdhuis Krak ontstond Spacemakers in 2014 vanuit de Avelgemse jeugd. Dankzij Vlaamse subsidies kunnen jongeren daar hun creatief ei kwijt op het gebied van lichtinstallaties en visuals. “We kondigen nu al graag onze grote spektakelshow aan op zaterdag 10 april. Dan staat Spacemakers Mystery Mapping gepland. De mensen zullen verbluft worden met coole projecties, imposante videomapping en een indrukwekkende klank- en lichtshow”, beveelt Freek aan. (GV)

Je kan het event volgen via de link https://www.facebook.com/events/896310737841314?active_tab=about .”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.