Jeugdhuis Jakkedoe brengt technomuziek in De Mote in Desselgem

Kenny Nguyen, voorzitter van Jeugdhuis Jakkedoe, in park De Mote, waar het festival doorgaat. © PNW
Redactie KW

Het gemeentelijk park De Mote langs de Liebaardstraat in Desselgem is normaal het toonbeeld van rust en stilte, maar op zaterdag 7 september zal dat toch even anders zijn. Die dag zal jeugdhuis Jakkedoe het parkje namelijk omtoveren tot een festivalterrein met technomuziek. “We mikken op 400 bezoekers”, vertelt voorzitter Kenny Nguyen.

Dondervogel, zo heet het eendaagse technofestival in Desselgem. “Het is niet de eerste keer dat we optredens of festivalletjes organiseren, maar de primeur hier is dus dat het evenement plaatsvindt in een groene omgeving”, vertelt Kenny Nguyen.

We hopen vooral dat veel Desselgemnaren eens een kijkje komen nemen

“Dat is eigenlijk zelfs niet ons idee, maar dat van het stadsbestuur. Wij wilden al lang iets in openlucht organiseren en de stad stelde dan maar park De Mote voor. Dicht bij het jeugdhuis, niet te groot en vooral in het centrum van Desselgem”, gaat de 22-jarige Desselgemnaar verder.

Native Americans

In 2002, 2003 en 2004 werd er al eens een festival georganiseerd in het parkje. Dat heette toen Moté Moté en was een organisatie van de Desselgemse wereldwinkel en … jeugdhuis Jakkedoe. Waar het festival van toen enkel wereldmuziek programmeerde, gaat Dondervogel voluit voor house- en technomuziek. “Er zijn optredens van Juul Pence, Endove, KLTR, Tremenzz en ook Waregemnaar Madame Edwaar (Edward Populaire, red.)”, zegt Kenny. “Ook ikzelf zal wat plaatjes draaien met Bart Lams, een andere Waregemnaar die beter bekend is als ABeat.”

En er is ook een thema. “We werken voor de inkleding van het festival rond het thema ‘Native Americans’, denk daarbij bijvoorbeeld aan dromenvangers en dierenmaskers”, gaat Kenny verder. “De festivalweide heeft trouwens een duidelijke structuur: op het eilandje staan de dj’s en wordt er gefeest, het park zelf wordt ingekleed met hangmatten en kussens. Zo kan iedereen er op het gemak zitten en iets drinken”, zegt hij.

Promofeest in Waregem

Kenny wil ook benadrukken dat iedereen welkom is op het festival, technoliefhebber of niet. “We hopen in de eerste plaats dat veel Desselgemnaren eens een kijkje komen nemen. Dondervogel vindt plaats tijdens het weekend van Desselgem Koerse, dus dat brengt al veel inwoners op de been. Het zou fijn zijn als veel mensen eens afzakken naar hier.”

Het jeugdhuis organiseert ook nog een promo-avond in Waregem. “Dat gebeurt nu zaterdag in Bar Hermanos, we geven er gratis toegangstickets weg en de meeste dj’s komen al eens langs.” (PNW)

Dondervogel op 7 september tussen 14 uur en middernacht in De Mote. De toegangsprijs is 6 euro in voorverkoop en 8 euro aan de deur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier