Jeugdhuis De Jukte heropent op Valentijnsdag

Redactie KW

De Jukte heropent op vrijdag 14 februari met een valentijnsfuif. Het jeugdhuis bleef een viertal maanden gesloten.

“De verstandhouding tussen het vorig bestuur en de vrijwilligers was minder goed en daardoor gooide het bestuur de handdoek”, zegt communicatieverantwoordelijke Michiel Parmentier. “In samenspraak met de vrijwilligers en de stedelijke jeugddienst gingen we op zoek naar een nieuw bestuur. Op twee mensen na is iedereen nieuw in het bestuur.”

Chauni Delcroix (Geluwe) is de nieuwe voorzitster. In het vorig bestuur was ze ondervoorzitster. Delphine Depuydt (Wervik) is nu financieel verantwoordelijke. De anderen zijn allemaal nieuw. Denim Decourcelle uit Izegem is de barverantwoordelijke. Nora Desmet (Geluwe) fungeert als verslaggeefster. Kenneth Fieuw (Wervik) en Robbe Pattyn (Geluwe) zijn de vlinders van dienst. “Ze springen in bij andere bestuursleden, waar nodig”, verduidelijkt Michiel Parmentier (Ieper) die dus ook behoort tot het zevenkoppig bestuur.

In de kelder

Jeugdhuis De Jukte huist in de kelder van gc De Gaper op de Sint-Denijsplaats. Onder voorzitster Fien Volckaert en nog eerder Sander Vossaert en Bart Salembier kende het jeugdhuis jarenlang betere tijden, met heel regelmatig een activiteit in het jeugdhuis.

De Jukte stelde vorig jaar in april het nieuwe bestuur voor en dat ging gepaard met een fuif. Er werd toen een oproep voor nieuwe bestuursleden gelanceerd en er vond een infovergadering plaats. De nieuwe voorzitster werd toen Yara Bogaert, een ex-Tabaksfee en sinds begin vorig jaar SP.A-gemeenteraadslid. “Om ons niet te vergalopperen gaan we de eerste maanden alleen op zaterdagavond en niet elke vrijdagavond de deuren openen”, vertelde voorzitster Yara Bogaert toen. “Vanaf september willen we dan wel elke vrijdagavond het jeugdhuis uitbaten.”

Vrijwilligers gezocht

Lang duurde het niet met het vorig bestuur. Begin oktober was het jeugdhuis de laatste keer open. “Ik heb een paar vrienden die naar De Jukte gingen en zo kwam ik in het bestuur terecht”, vertelt Michiel Parmentier die in Ieper woont. “Met het nieuw bestuur vormen we één grote vriendenkring. Ik ga er met plezier een nieuwe uitdaging aan. We zullen elk weekend open zijn, op vrijdag en zaterdag. Dat is alvast de bedoeling. Vrijwilligers-bestellers zijn alvast altijd welkom. We doen bij deze een oproep. Het is moeilijk om vrijwilligers te vinden. De vorige zijn zo goed als allemaal vertrokken.”

Aanslepend dossier

Op termijn verhuist het jeugdhuis naar het nieuw gemeenschapscentrum in de Wervikstraat. Het gaat om een aanslepend dossier. Dit jaar bestaat De Jukte 25 jaar en heeft dus een rijke geschiedenis. Legendarisch waren de 15 succesvolle edities van de Nachten van de Jukte. Daaraan kwam een einde omdat er te weinig enthousiaste bestuursleden overbleven.

“Ons jeugdhuis is belangrijk voor de plaatselijke jeugd die moet kunnen uitgaan in de eigen gemeente”, aldus Michiel Parmentier die tevreden is over de contacten met de stad en streeft naar een goede verstandhouding met de buren. “Met hen is alles uitgeklaard en dat is positief”, besluit de communicatieverantwoordelijke van De Jukte.

Het jeugdhuis wordt op vrijdag 14 februari om 20 uur aangekleed in het thema van Valentijn. Iedereen zal er alvast kunnen kennismaken met het vernieuwd bestuur. “Onze komende evenementen kan je volgen op Facebook”, zegt Michiel. We streven naar één activiteit per maand.” (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.