Jeugdhuis Contrast heropent na renovatie: “We zijn heel tevreden”

Marlies Bracke, Kobe Bruggeman en Cédric Delporte en vrijwilliger Mathias Vanthuyne zijn blij met het eindresultaat. Bestuurslid Simon Gysels ontbreekt op de foto. © NVR
Redactie KW

Eind augustus heropende Jeugdhuis Contrast officieel de deuren na een renovatieperiode. Het jeugdhuis onderging tijdens de coronaperiode een volledige metamorfose. “Met nieuwe kleuren en andere bouwmaterialen wilden we Contrast een gezelliger maken”, zegt voorzitter Kobe Bruggeman.

Op 13 maart 2020 sloot het jeugdhuis door corona. De bestuursleden hadden direct in de mot dat dat wel eens voor een langere periode kon zijn. “Naarmate de tijd vorderde, beslisten we om een aanvraag in te dienen bij de gemeente om het jeugdhuis te renoveren. We vonden dat de infrastructuur het jeugdhuis wat verouderd was en de heropfrissing paste in het plaatje om meer jongeren naar Contrast te lokken”, vertelt hij.

We denken er ook over na om de gevel aan te passen – Voorzitter van Jeugdhuis Contrast Kobe Bruggeman

huiselijke sfeer

Bijna anderhalf jaar laten zijn alle renovatiewerken afgerond. De muren zijn geschilderd, de toog kreeg een nieuwe look, de elektriciteit en het podium werden grotendeels aangepast en er werd een nieuw plafond gestoken. “Er schiet inderdaad weinig over van het origineel, maar we zijn heel tevreden. De groen-zwarte tinten, de OSB-platen in ons interieur en de nieuwe meubels zorgen voor een gezellige, huiselijke sfeer”, geeft Kobe aan. Dat moet dus helpen om meer jongeren de weg naar het jeugdhuis te laten vinden. “We denken er ook over na om de gevel nog aan te passen, zodat we ook van buitenaf wat meer uitstraling krijgen. Maar dat zal nog niet voor direct zijn.” Eind augustus werd het jeugdhuis officieel heropend met een receptie. “Alle voormalige bestuursleden van ons 23-jarig bestaan waren welkom, net als de mensen die ons bij de verbouwingen geholpen hebben, zoals het gemeentebestuur en enkele plaatselijke aannemers. De reacties waren heel positief.”

iedereen welkom

Waar het jeugdhuis vroeger vooral jongeren uit jeugdbewegingen lokte, is het nu nog altijd het doel om iedereen welkom te laten voelen. “Het beste voorbeeld is bestuurslid Ruben Van Eenoo. Hij verhuisde recent naar Wielsbeke en kwam bij ons aankloppen op een vrijwilligersavond. Ondertussen is hij samen met vier andere bestuurslid. Daarnaast rekenen we op een pool van ongeveer twintig vrijwilligers.” Momenteel is het jeugdhuis enkel open op vrijdag. “Hoe sneller we groeien, hoe sneller we ook weer op zaterdag en eventueel op woensdagnamiddag zullen openhouden. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier