jeugdhuis Chaplin uit houdt kort en krachtig feestweekend in Sint-Eloois-Winkel

Voorzitter Thomas Ghesquiere en secretaris Nele Demets maken er een beachweekend van. (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

Ieder jaar tijdens het eerst weekend in mei houdt het Winkelse jeugdhuis Chaplin een feestweekend.

Het centrale thema dit jaar is Charlie on the beach. Daarvoor zal er een massa zand en water zijn naast het jeugdhuis, richting Kortrijksestraat. Bij minder goed weer kan worden uitgeweken naar de tent.

“Het is opnieuw een gevuld programma geworden dat op vrijdag 3 mei om 19 uur start met de opening voorgegaan door Britt Vandemoortele en Simon Grymonprez, miss en mister Chaplin 2019. Zij zullen thuis opgehaald worden. Ze komen terecht op een ministrand. Met een cocktail in de hand zullen ze na deze leuke rit het Chaplinweekend officieel openen”, vertelt voorzitter Thomas Ghesquiere.

Daarna is er ‘schieting’ aan het jeugdhuis. Op deze manier wil het jeugdhuis het weekend feestelijk inzetten. Al wie wil, kan proberen om met de hamer alle stampers te laten ontploffen. Elke avond is er een fuif of party voorzien, maar de hoofdbrok van het zeer gevulde programma zijn wel de activiteiten die draaien rond zand, water en zee.

Op zaterdag staat om 9 uur een strandwandeling op het programma. Er is een aperitiefdropping naar een geheime plaats. Aan iedere post wordt een heerlijk drankje in het thema voorgeschoteld.

Quiz

“Om 14 uur volgt de quiz en het beachvolleybaltornooi gaat om 18 uur van start”, vertelt Thomas Ghesquiere nog. De quiz werd in elkaar gestoken door ervaren quizzers, maar er wordt ook rekening gehouden met het brede publiek. “Iedereen zal tijdens deze quiz het gevoel hebben slim te zijn. Er zijn fantastische prijzen te winnen en uiteraard worden ook de beste drinkers in de bloemetjes gezet.”

Verder pakt jeugdhuis Chaplin uit met een wedstrijd zandkastelen bouwen. Er is een prijs voor de mooiste en een prijs voor het grootste zandkasteel. “Om 17 uur is er de cocktail party outside, waarbij we ook de buren op uitnodigen. Om de buren zeker niet te storen – alle buurtbewoners krijgen vooraf een brief met het programma -, wordt het feestje vanaf 20 uur binnen verdergezet.”

Arne Demets

Heel speciaal is het aperitiefconcert op zondagmorgen om 11.30 uur met Winkels gitaarvirtuoos Arne Demets en zijn vriend Victor Puype.

“Iedereen kan daarna genieten van een zomerse barbecue. Voor de prijs van 18 euro voor de volwassenen en 12 euro voor de kinderen kan je genieten van een aperitiefje, drie stukken vlees en een koffie.”

Mister Boullart zal iedereen entertainen door middel van de kunst van het buikspreken

Wie nog iets langer wil blijven, kan om 16 uur nog genieten van buikspreker Mister Boullart. “Deze activiteit is wel een klepper van formaat. Mister Boullart zal iedereen entertainen door middel van de kunst van het buikspreken. Het gaat hier om een interactieve, hilarische show waarbij grappige info over ‘opvallende’ personen wordt gebruikt. Dat garandeert een waanzinnig hoog debiet aan lachsalvo’s”, voorspelt Thomas Ghesquiere nog.

Prijsuitreikingen

Op zondagavond eindigt het festival traditioneel om 19 uur met het laatste avondmaal. Je kan er terecht voor een gratis ‘stutte met gekapt’. Ook andere lekkernijen die het weekend zijn gepasseerd zullen op dit avondmaal geserveerd worden.

“Om 20 uur volgt de plechtige prijsuitreiking. Wie tijdens dit weekend het langst wakker blijft, krijgt de felbegeerde pekkerstrofee.”

Er zijn ook prijzen voor de best verklede Beach boy en Beach girl en ook de winnaars van de verschillende weekendactiviteiten krijgen op zondagavond hun prijs.

Het jeugdhuis zal opnieuw vollopen en dat is de verdienste van het bestuur met voorzitter Thomas Ghesquiere, secretaris Nele Demets en bestuursleden Arno Dutry, Bert Sohier en Silke Vandromme, die samen met heel wat vrijwilligers dit weekend in goede banen zullen leiden.

Uiteraard moet men voor heel wat activiteiten vooraf inschrijven. Dat kan in het jeugdhuis zelf of via vzwchaplin@gmail.com. (LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier